Arquitectura

Premis de referència

Un total de 33 projectes han estat seleccionats als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona del 2018

Els guardons de la 21a edició es lliuraran el dia 1 de juny a la seu del Col·legi d’Arquitectes

El jurat de la 21a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona ha seleccionat 33 projectes entre els 47 presentats a les quatre categories d’aquests guardons –arquitectures, interiors, paisatges i efímers–, convocats pel Col·legi de d’Arquitectes de Catalunya ( COAC ) de la demarcació de Girona.

El jurat d’aquests premis referencials en el seu camp a les comarques gironines està format pels arquitectes José Miguel Roldán Andrade, Anna Maria Bordas Geli i Pablo Garrido Torres, i el seu veredicte final es farà públic durant l’acte que tindrà lloc el divendres 1 de juny (19.30 h) a l’edifici de la Pia Almoina de Girona, seu del COAC a la demarcació de Girona. Juntament amb els premiats elegits pel jurat també es donarà a conèixer el Premi de l’Opinió, que trien els ciutadans entre tots els projectes presentats. Les 47 obres presentades es van poder veure, del 19 de març al 29 d’abril, en una exposició a la sala La Cova de la seu col·legial gironina, i a partir d’aquí es va posar en marxa un procés de votació a través d’internet que ja està tancat.

La força de la Garrotxa

En la categoria d’arquitectures, el jurat ha seleccionat 16 projectes d’entre els 23 presentats, corresponents tant a intervencions arquitectòniques d’edificis de nova planta com a reformes i rehabilitacions d’edificis existents. Dels 16 projectes seleccionats, cinc són a les localitats garrotxines d’Olot i Santa Pau, i d’aquests dos estan signats per Arnau Vergés, que té també el seu estudi a Olot. Curiosament, Vergés i el seu equip també són autors de tres dels cinc projectes seleccionats en la categoria d’interiors, a la qual es van presentar vuit projectes.

En l’apartat d’arquitectures també destaquen, per la seva espectacularitat, el projecte del nou centre d’art i hotel concebut per Fuses i Viader al castell de Sant Julià de Ramis i la museïtzació del castell de Cervià de Ter, obra de Gerard Oliver.

A la categoria de paisatges, el jurat ha seleccionat dues de les tres propostes presentades: l’espai per a banquets Mas La Central , de la Vall d’en Bas, dissenyat per Carolina Ramos i Joan Oliveras, i la urbanització de la nova plaça del Pallol de Girona, portada a terme per Manel Bosch i Montserrat Nogués (AMM Arquitectes), la qual també és finalista en arquitectures i en interiors.

A l’apartat d’efímers –exposicions, muntatges i escenografies– s’han seleccionat deu dels tretze projectes presentats i hi ha diversos projectes que s’han pogut veure a Temps de Flors, com ara la instal·lació Codi petri, que amb els seus miralls va donar l’any passat una perspectiva inèdita de les escales de la catedral de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona