Música

Clàssica al Maresme

El festival Santa Florentina s’instal·la un any més al castell Jalpí d’Arenys de Munt

Una gala de corals i una altra de tenors obriran i tancaran el festival

El Festival de Música Santa Florentina d’Arenys de Munt arriba a la seva vintena edició plenament consolidat. Aquest any, el festival, amb direcció de Carlos Hartmann, ha programat un total de nou concerts, que se celebraran en el marc del castell Jalpí d’Arenys de Munt, tal com ha estat en les darreres dues últimes edicions.

El festival, que tindrà lloc entre els dies 7 i 24 d’agost manté, segons Hartmann, la mateixa filosofia des dels seus inicis: “la combinació d’un programa amb joves cantants i músics nacionals i internacionals amb reconeguts artistes ja consagrats”.

El festival s’obrirà amb una gala de corals en la qual intervindran l’Ensemble Vocal Catalunya, la Polifònica de l’Urgell i la Coral Sant Sadurní, amb Àngel Sans, director; Joan Garcia Gomà, baríton; Carles Cremades, tenor, i Mireia Dolç, soprano. Les corals interpretaran cors de sarsuela, de musicals i d’òpera.

El dia 8 d’agost hi haurà un concert de duos d’òpera amb Olga Priavalova, mezzosoprano; Julia Cubo, soprano; Jordi Galán, tenor, i Eduardo Moreno, baríton, mentre que el dia 10 serà el torn per al recital de piano de Levi Avagnan, guanyador del concurs internacional de piano Maria Canals 2017.

Els següents concerts seran amb formacions de corda. Així, el dia 11 actuarà el València String Quartet, que oferirà Fantasies sobre òpera; el dia 14 intervindrà el Cosmos Quartet, i el dia 17, l’Orchestre de Chambre Française amb Horst Sohm, com a director i la violinista Eva León, com a solista.

El dia 18 d’agost serà de nou el torn per al piano amb un recital d’Ignasi Cambra, amb obres de Schumann i Txaikovski.

Els dos últims concerts tindran lloc els dies 21 i 22 d’agost. El dia 21 actuaran la soprano Natalia Labordette i el guitarra Javier García Verdugo, amb peces de Schumann, Falla o Schubert, entre d’altres, mentre que el dia 24 es farà la clausura del festival amb una gala de tenors.

En aquests últim concert està previst que participin els tenors Jesús Álvarez, David Baños i Albert Deprius, a qui acompanyarà al piano Ricardo Estrada. Tots plegats interpretaran clàssics de l’òpera i de sarsueles, entre altres peces.

La vintena edició del festival té un pressupost de 155.000 euros i està organitzat per l’Associació Cultural Santa Florentina, amb la subvenció de l’Ajuntament d’Arenys d’Amunt i la col·laboració del mateix consistori i del Grup Sehrs. Tots els concerts començaran a les 22.15 h i les entrades tenen preus que oscil·len entre 21 i 32 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda