cultura

Jazz a l’estany

El festival FEMJAzz! celebra el quart de segle homenatjant el rock banyolí amb Laia Vallès i Krill versionant temes en clau jazzística

El festival tindrà lloc entre dijous i diumenge vinent, 27 de maig

El FEMJazz! Festival d’Emergències Musicals portarà a la ciutat de Banyoles els talents emergents amb més potencial de l’escena jazzística nacional durant quatre dies intensos. I aquest no és un any qualsevol: el 2018 el festival celebra la 25a edició amb una edició molt especial que no oblida els principis que caracteritzen el festival: talents emergents, qualitat, diversitat, proximitat i gratuïtat de la majoria d’espectacles.

La producció pròpia del festival estarà en plena en consonància amb la celebració d’aquest quart de segle de vida oferint un recorregut amb cançons de grups de rock de la ciutat a través de la reinterpretació jazzística. D’aquest concert, titulat Invents, s’encarregarà el grup Krill, el quartet de la jove compositora Laia Vallès, amb el qual revisitaran cançons de grups icònics de la ciutat en clau de jazz (dissabte 26, 21 h, 8 euros). “Serà una sorpresa per a tothom, no desvelarem els grups que seran versionats”, va afirmar Isidre Palmada, president del Taller de Música, coorganitzador del festival juntament amb el consistori de Banyoles.

Musicalment, el festival s’ha obert a més estils que mai, i inclou moltes de les branques del jazz i els seus derivats: free jazz, funk, jazz modern, latin jazz, fusió amb música brasilera, lindy-hop, bebop... Tots els noms del cartell són talents emergents de l’escena jazzística catalana.

El festival començarà dijous amb l’actuació del grup NN, format per Annika Francke i Joni Sigil, a l’Espai Eat Art-Fundació Lluís Coromina (21 h), i, tot seguit, hi haurà un concert als Banys Vells de Meritxell Nedderman (23 h).

D’una altra banda, s’han programat diverses activitats paral·leles, que completen l’oferta musical del festival, ja sigui en l’aspecte participatiu –hi haurà una jam session totalment oberta a estils i disciplines–, formatiu –taller de percussió africana i bateria de jazz–, lúdica –taller de construcció d’instruments amb materials reciclats– o de reflexió –taula rodona sobre la discriminació de gènere en el món musical.

Isidre Palmada ha destacat que FEMJazz! és el festival de música més antic dels que es fan actualment a Banyoles i que es tracta del festival de jazz de les comarques gironines amb més edicions ininterrompudes. Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jordi Bosch Batlle, va remarcar la tasca que fa el festival per acostar la música jazz als qui no són consumidors assidus i descobrir nous artistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen