El concurs estatal de fotografia Ciutat de Valls premia la reusenca Maria Gràcia de la Hoz

La reusenca Maria Gràcia de la Hoz Roch, una veterana del concurs estatal de fotografia Ciutat de Valls, absent, però, de les darreres edicions, és la guanyadora de la convocatòria del 2009 i s'ha emportat el guardó Pere Català i Pic, dotat amb 700 euros, per una col·lecció de cinc fotografies en color dedicades a Celma, Fontscaldetes, l'entorn del castell de Selmella i al municipi de Querol, territoris que configuren una part de la comarca de l'Alt Camp.

La decisió la va prendre ahir, al vespre, el jurat integrat pel fotògraf Pere Queralt, l'arquitecta Sònia Roca i José Luis Vicente, responsable de la comissió d'audiovisuals de l'Institut d'Estudis Vallencs –l'entitat que organitza el certamen– en un acte públic que va tenir lloc al pati de l'antic hospital de Sant Roc i al qual van assistir alguns dels participants.

Els tres integrants de la comissió examinadora de les obres van deliberar durant setanta-cinc minuts i després de tenir seleccionada la col·lecció guanyadora van triar la millor instantània del concurs, premiada amb 200 euros. En aquest cas, el premi ha estat per al tarragoní Ramon Giner Filella, del qual el tribunal va escollir la imatge Escala.

Canvi de format

La vint-i-dosena edició del premi estatal de fotografia Ciutat de Valls ha estrenat format aquest any i ha restringit la temàtica de les fotografies presentades exclusivament al territori de l'Alt Camp. La convocatòria va rebre cinquanta-vuit imatges de dotze autors i els organitzadors en van haver de descartar dues més perquè la temàtica de les obres no s'ajustava a les bases.

Les fotografies guanyadores, així com les instantànies de la resta de participants, formaran part de l'exposició que s'obrirà a la sala de Sant Roc, de Valls, el dia 12 de març. En aquesta data es durà a terme el lliurament de premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA