Borgonyà s'afegeix als escenaris del cicle de concerts al Pla de l'Estany

La sisena edició del cicle de primavera dels concerts Música i Patrimoni al Pla de l'Estany comença aquest diumenge a l'església de Santa Maria de Porqueres, amb l'actuació d'Isabel Villanueva (viola) i Daniel Ligorio (piano). El cicle, que s'allargarà fins al juny, conté cinc concerts en cinc espais significatius del patrimoni arquitectònic i històric de la comarca. Per primer cop, entre els escenaris figura l'església de Sant Joan de Borgonyà (Cornellà del Terri), originària del segle XI-XII. Per aquest motiu, abans de l'actuació es podrà participar en una visita guiada al temple.

Programat per Joventuts Musicals amb el suport econòmic del consell comarcal i la Diputació, el cartell d'aquesta edició es manté en la línia de propostes d'alt nivell a càrrec de joves intèrprets. «És possiblement l'any de més qualitat», va recalcar ahir el secretari executiu de Joventuts Musicals d'Espanya, Miquel Cuenca, en la presentació del cicle. Després del concert d'aquest diumenge, la cita següent serà el 21 de març a l'hotel La Sala, de Camós. Hi actuarà La Belle Façon (un trio de flauta, viola i arpa). Li seguiran, l'11 d'abril a Sant Andreu de Serinyà, el duet de guitarra i acordió Per Sonare; el 16 de maig, a Can Jan de la Farrés de Fontcoberta; la mezzo Pilar Vázquez i la pianista Elisa Rapado, i el 13 de juny, a Sant Joan de Borgonyà, el guitarrista Alí Jorge Arango.

Tots els concerts comencen a les 7 de la tarda i són gratuïts. Sumant el cicle similar que es fa a la tardor, l'any passat van assistir a Música i Patrimoni al Pla de l'Estany unes 1.500 persones i l'índex d'ocupació va superar el 90 per cent de l'aforament.El primer concert d'aquest any l'oferiran dos intèrprets de molt prestigi en el seu àmbit. La navarresa Isabel Villanueva, als seus 22 anys, està considerada la millor solista de viola de l'Estat i ha rebut diferents premis. El pianista Daniel Ligorio, de la seva banda, ja ha actuat en els escenaris i festivals de més prestigi de l'Estat. Aquest diumenge a Porqueres oferiran un programa amb peces de Bach, Manuel de Falla, Kodaly i Clarke.En la presentació del cicle, feta ahir a la seu del consell comarcal, el president d'aquesta institució, Jordi Xargay, va posar l'accent en el fet que aquests concerts són una bona manera d'apropar la música clàssica als pobles petits. De la seva banda, Miquel Cuenca -que considera que el cicle ja està plenament consolidat i ha esdevingut dels millors que organitza Joventuts Musicals arreu de l'Estat- va avançar que l'objectiu a mitjà i llarg termini és que el cicle inclogui deu concerts als deu municipis del Pla de l'Estany, sense comptar Banyoles. També va fer notar la importància del suport que es rep del consell comarcal i de la Diputació, així com de la col·laboració del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i de les empreses privades que el patrocinen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA