Música

festival pau casals

m.r

Homenatge al Conflent

El Festival Pau Casals de Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord, torna un any més per retre homenatge al mestre que hi va residir durant els durs anys de l’exili, acabada la Guerra Civil espanyola. Aquest any, el festival té com a lema Un arquet per la pau i un cartell farcit de primeres figures de la música de cambra i del violoncel, l’instrument amb què es consagrar el mestre del Vendrell.

“Aquesta edició del festival vol retre un particular homenatge a l’artista excepcional, però també a l’home de pau que fou Pau Casals, que amb el seu arquet va interpel·lar els grans homes del seu temps”, explica Michel Lethiec, director del festival nord-català que se celebra a la capital del Conflent des del 1950.

El festival manté la seva descentralització en diferents poblacions del Conflent, com ara Vernet, Eus i Vilafranca, però també a Perpinyà, Tuïr i Ceret. El centre del festival continuen sent, però, l’abadia de Sant Miquel de Cuixà i l’església parroquial de Prada, on el mestre Pau Casals havia tocat també nombroses vegades. Entre els artistes destacats d’enguany hi ha Frans Helmerson i Emil Rovner.

FESTIVAL PAU CASALS
Del 26 de juliol al 13 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia