Música

L’EMMG, a la Coma Cros

L’Escola de Música Moderna de Girona tindrà a partir del curs vinent 7 aules a la factoria cultural saltenca, sense deixar la seu de la plaça dels Jurats de Girona

“Volem que l’escola sigui la casa de tothom a Salt”, afirma el seu director, David Coll

Tres dècades després del seu naixement, el curs 1987/88, l’Escola de Música Moderna de Girona fa un important salt endavant i el setembre vinent estrenarà set aules a les instal·lacions de la Factoria Cultural Coma Cros, cedides per l’Ajuntament de Salt. El centre mantindrà les sis aules que té a la plaça dels Jurats de Girona, on va assolir una certa estabilitat després d’haver passat per la Campsa de Sant Narcís, Can Ninetes de Santa Eugènia i el Mas Mota de Salt. La previsió és que el curs vinent, l’ EMMG tingui uns 300 usuaris, un centenar dels quals utilitzaran les aules de la Coma Cros, que permetran un cert increment de l’alumnat, sobretot del provinent de Salt i altres poblacions veïnes.

Les noves aules estan “molt ben equipades”, segons el director de l’Escola de Música Moderna, David Coll, que destaca la seva voluntat de crear sinergies amb “tots els veïns de la factoria, com ara la Casa de la Música del Gironès , l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia ( ERAM ), l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música ( Etecam ) i l’ Ateneu Popular . L’objectiu seria crear entre tots una futura escola de les arts”.

“Volem que l’escola sigui la casa de tothom a Salt”, hi afegeix Coll, que especifica tot seguit: “Organitzarem audicions, tallers i altres activitats obertes a les escoles i instituts del municipi, com a recursos educatius, i també hi ha la possibilitat de becar alumnes, per combatre l’exclusió cultural. Impulsarem programes d’acompanyament i ensenyament que recullin la diversitat cultural de Salt i intentarem que tots els col·lectius s’hi vegin reflectits, en la nostra proposta, sense que importi l’edat, l’origen o els gustos musicals.”

L’EMMG té dos períodes de preinscripció, al juny i al setembre, i els tràmits es realitzen a la plaça dels Jurats. El centre té diverses modalitats: el Jardí Artístic –amb El Galliner i l’Escola Municipal d’Art–, per a nens i nenes 3 a 6 anys; formació bàsica, entre els 6 i els 12 anys; música a mida, dels “6 als 99 anys”, una franja molt àmplia que també s’aplica al cicle mitjà de música moderna. A més, l’escola també ofereix el pregrau universitari El Trampolí (de 17 a 25 anys) per a alumnes que després vulguin cursar els estudis superiors a l’Esmuc, el Conservatori del Liceu o el Taller de Músics. De la seva oferta formativa també destaquen el taller de musicals i el de flamenc i rumba catalana. A més, l’EMMG estrena nous formats i instruments, en col·laboració amb la Casa de la Música: Molts hits, pocs acords, per a joves a partir de 16 anys; acordió diatònic i Èxits per a flabiol. També incorpora un nou servei de logopèdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA