Música

Nou Torn de Nit a l’antiga fàbrica

Steve Smyth i Marga Mbande actuaran en el nou cicle de música a la fresca de l’Ateneu Popular Coma Cros

L’australià cantarà a Salt divendres vinent i la cantant d’origen africà, el 6 de juliol

L’ Ateneu Popular Coma Cros ha organitzat un nou cicle de concerts a la fresca, Torn de Nit, que tindrà lloc al pati de la Factoria Cultural Coma Cros, amb entrada gratuïta. El nom de Torn de Nit fa referència al passat fabril de la Coma Cros, que també es reivindica en el cartell del nou cicle, que recreen la fitxa d’un obrer, amb el segell de l’antiga fàbrica tèxtil i un lema també molt adient: “Vine a fitxar”.

Els protagonistes musicals d’aquesta primera edició de Torn de Nit seran el cantautor australià Steve Smyth , que hi actuarà el divendres 29 de juny, i la cantant barcelonina amb arrels equatoguineanes Marga Mbande , que ho farà el divendres 6 de juliol. Cada nit hi haurà també discjòqueis –Dj Pubilla Hilton, amb el seu còctel de soul, rock de garatge, surf i rhythm’n’blues, i la donostiarra d’origen camerunès Vera G. Moumie, especialitzada en sonoritats africanes, respectivament– i una furgoteca diferent: Folktruck, el dia 29, i La Crêperie, el dia 6. L’espai, amb servei de bar, s’obrirà a les 9 del vespre i els concerts començaran a les 10 de la nit.

Steve Smyth (1970) viu entre Sydney i Londres, però la seva vocació d’artista itinerant –fill de missioners, els va seguir en la seva missió evangèlica per tot Austràlia– l’ha portat sovint a diferents escenaris catalans. Va iniciar la seva carrera sota la influència de músics tan diversos com ara Leadbelly, Carole King, Radiohead, Tim Buckley i, sobretot, Bob Dylan, i ha publicat un parell de discos, Release i Exits .

Marga Mbande té una llarga trajectòria artística i l’any passat va publicar el disc d’estudi en solitari, Mbande Sound , amb cançons com ara Jefa que sonen entre l’afro-pop i el futuredancehall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona