Música

Festa i reivindicació

Més de 8.000 persones han assistit aquest cap de setmana a l’Ítaca Sant Joan de l’Estartit, “la primera gran festa de l’estiu”, en la qual es va homenatjar Valtonyc

Més de 8.000 persones van assistir les nits de divendres i dissabte a l’Ítaca Sant Joan, a la platja Gran de l’Estartit, “la primera gran festa de l’estiu i la revetlla musical més multitudinària de la Costa Brava”, segons el comunicat difós ahir per Link Produccions, empresa organitzadora del festiva Ítaca Cultura i Acció a l’Empordà. En total, van ser set concerts i dues sessions de discjòquei, que van omplir l’escenari de ritmes mestissos i festius. Divendres, hi van actuar Txarango, Doctor Kràpula, Che Sudaka i Dj Karlixx, i dissabte ho van fer, en plena revetlla de Sant Joan, Ebri Knight, Koers, Germà Negre, Pachawa Sound i Gambeat Radio Bemba Sound System, baixista i DJ de Mano Negra i la Radio Bemba de Manu Chao. La nit de divendres es van exhaurir les entrades i dissabte s’hi va assolir un 90% d’ocupació. L’èxit d’aquestes dues nits provocarà que el festival Ítaca tanqui el 8 de juliol la seva sisena edició amb un rècord d’assistència.

No tot va ser festa: divendres els músics i el personal de Link van pujar a l’escenari i van desplegar una pancarta amb el lema “FreeValtonyc / A la presó per cantar”, i a través de la megafonia es va poder sentir una gravació del raper mallorquí en què animava el públic a defensar els seus drets col·lectius. El festival Ítaca va voler sumar-se així “a les moltes iniciatives impulsades a favor de la llibertat d’expressió arran de la condemna a diversos rapers de l’Estat espanyol”.

Ítaca continuarà divendres vinent a la Bisbal amb El Petit de Cal Eril, Xarim Aresté i Fetus, i dissabte la Barcelona Jazz Orquestra actuarà a la Pera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona