Música

Còmode i divers

El festival Cruïlla congrega d’avui fins dissabte estrelles com Jack White, Pharell Williams i Prophets of Rage, en la seva novena edició al Parc del Fòrum

El festival declara la guerra als residus plàstics amb la instauració del ‘Bio-got’

Pharrell Williams, la veu de Happy? Sí, però com a integrant de la seva banda, N.E.R.D. Cançons de Rage Against The Machine? En efecte, però en boca del grup Prophets of Rage, integrat per dos dels autors de Killing in the name (el guitarrista Tom Morello i el baixista Brad Wilk) amb Chuck D (Public Enemy) com a cantant. White Stripes? No exactament, tot i que Jack White en va ser el cor i el cervell.

No li deu haver estat fàcil, al festival Cruïlla, comunicar un dels cartells més suculents de la seva història, perquè, enguany, calia parar especial atenció a la lletra petita. Noms, però, com els de Williams, Morello i White, siguin amb el vestit que siguin, i altres reclams de primer ordre (The Roots, David Byrne, Justice i Kygo), constaten la fortalesa d’un festival que, després de cinc anys a Mataró (2005-2009), va provar fortuna en la selva de festivals de la capital catalana, on va sobreviure primer, consolidar-se després i autoproclamar-se, finalment, “Barcelona Summer Festival”, tot desafiant esdeveniments com els de Pedralbes i, naturalment, el Grec.

L’èxit del Cruïlla rau evidentment en les seves dianes artístiques (a la memòria perduraran actuacions com les de Kendrick Lamar l’any 2015, Robert Plant el 2016 i Little Steven el 2017) i, naturalment, la comoditat amb què els espectadors (57.000 en l’edició passada) poden moure’s pel Fòrum. Una comoditat relativa però, en qualsevol cas, inexistent, de fa temps, en els concerts principals del Sónar i de Primavera Sound.

Garantint, doncs, comoditat i exquisides musicals, el Cruïlla encetarà avui (per primera vegada en dijous) la seva novena edició, en què torna a fer exhibició de la seva naturalesa eclèctica amb vells coneguts del festival com Damien Jr Gong Marley i Bunbury així com músics de procedències diverses (el brasiler Gilberto Gil, la maliana Fatoumata Diawara, els colombians Bomba Esteréo, la francesa Camille i els anglesos Ben Howard i Orbital). Un any més, la presència catalana és destacada i quedarà reflectida en concerts com els de La Pegatina, Els Catarres, Joan Dausà, Ramon Mirabet, Núria Graham, Joana Serrat, The New Raemon i Blaumut.

Entre les novetats no musicals hi haurà un tast del que es podrà veure en l’Aquelarre de Cervera, un espectacle de La Fura dels Baus, un espai d’art urbà i l’entrada en escena del Bio-got, un got biodegradable amb el qual el Cruïlla declara la guerra als residus plàstics que es generen en altres festivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda