Cinema

Nicolas Cage i Ed Harris, a Sitges

El festival, que es farà del 4 al 14 d’octubre, serà el marc d’un concert del director de culte John Carpenter

“Tenim una repercussió mediàtica que ens fa més fàcil arribar a certs talents”, diu Sala

Els actors Nicolas Cage i Ed Harris i el director de cinema fantàstic de culte John Carpenter seran tres dels convidats de la 51a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà entre el 4 i el 14 d’octubre. Ho desvelava ahir el director de la mostra, Àngel Sala: “Serà una magnífica edició, per la collita del gènere fantàstic, però també pels convidats.”

John Carpenter, director de Halloween, Rescate en Nueva York i La cosa, “és probablement el millor director del gènere en molt de temps”, segons Àngel Sala. “El primer any que vaig dirigir el festival, el 2001, ja vam intentar portar-lo”, explica, i enguany, hi anirà per primer cop en el seu vessant de compositor de bandes sonores, en un concert que tindrà lloc el 13 d’octubre a l’auditori Meliá Sitges per al qual ja es poden comprar les entrades (des d’ahir també es venen els abonaments, paquets i entrades per a maratons).

Nicolas Cage i Ed Harris

Àngel Sala vessava satisfacció ahir en anunciar els convidats. Nicolas Cage presentarà en el festival la pel·lícula Mandy, de Panos Cosmatos, la història d’un home que persegueix els membres d’una secta que van assassinar l’amor de la seva vida. L’actor és també “una persona molt buscada pel festival”, va dir Àngel Sala, i va anunciar que aquest “actor guanyador d’un Oscar, un nom fonamental al cinema d’acció i de gènere, un personatge icònic i de culte” rebrà un gran premi honorífic del festival.

Ed Harris rebrà aquest mateix premi. L’actor d’Abyss, Apol·lo 13, La roca i la sèrie Westworld també fa temps que el volien portar, segons confessava ahir Àngel Sala. “És un dels intèrprets més potents, un actor de caràcter, diferent, amb una presència forta”, va dir el director del festival, que pensa que si cada vegada hi venen més directors coneguts, a Sitges, és perquè té “una capacitat de repercussió mediàtica internacional que fa més fàcil arribar a certs talents”. Aquest 2018 també han confirmat les assistències del director Peter Weir (celebren els 20 anys d’El show de Truman, en què també actua Ed Harris), les actrius Pam Grier, Traci Lords i Helga Liné, i l’actor Ron Perlman.

Més pel·lícules

Àngel Sala va anunciar ahir que en la secció oficial hi participaran la producció catalana El año de la plaga, adaptació de la novel·la de Marc Pastor; títols de l’Amèrica Llatina com Animal, Siete cabezas, Muere, monstruo muere i Diamantino, i films independents dels EUA com Elizabeth Harvest, Nancy, Prospect i I think we’re alone now.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona