Altres

La Casa 1413, premiada

La XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura premia la restauració de la Casa 1413 de Girona i distingeix obres d’arquitectes gironins com Bosch i Capdeferro

La llista de guanyadors de la XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme s’ha donat a conèixer i el jurat ha premiat 11 despatxos catalans d’un total de 23 guardonats. Entre els guardonats, hi ha la restauració de la Casa Vicens a Barcelona, de Martínez Lapeña i Torres i David García; la intervenció urbanística Carrer Plaça al Turó de la Rovira, també a la capital catalana, dels gironins Bosch i Capdeferro; la Casa 1413 d’Ullastret (Baix Empordà) del despatx Harquitectes, i els pisos amb posidònia a Formentera, de Carles Oliver, Antonio Martín, Joaquín Moyá i Alfonso Reina, guanyadors del premi FAD.

Entre altres aspectes, destaca la vocació pública dels arquitectes catalans, que es pot trobar en obres distingides com ara un edifici de serveis a la ciutat esportiva del Morrot (Olot), d’Eduard Callís i Guillem Moliner, més coneguts pel seu despatx unparelld’arquitectes.

També, pel que fa l’accent gironí dels premis, destaca en l’àmbit de l’habitatge el premi a dos habitatges de Llafranc, d’Emiliano López Matas i Mónica Rivera. La XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme s’ha presentat aquest any amb el lema Més habitar, més humanitzar perquè s’han volgut destacar les intervencions urbanes enfocades a estratègies més sostenibles cap a un creixement interior de les ciutats. El codirector de la Biennal, José Morales, destaca que els projectes premiats mostren el millor de l’arquitectura estatal dels últims dos anys. També afirma que totes les obres pertanyen al “darrer període de la recessió econòmica” i demostren que “amb poc es pot fer molt”. El coordinador general, Francisco Mangado, subratlla que són obres de “postcrisi econòmica” que “reflecteixen certament la crisi permanent en la qual s’ha instal·lat l’arquitectura espanyola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona