Música

Els 40 de Salitja

El Concurs de Cançó de Salitja celebrarà el 15 d’agost la 40a edició, amb la reunió per una nit del grup Frenètic i altres sorpreses

“Salitja és un petit poble de poc més de 300 habitants que, des del 1978, posa el seu propi granet de sorra dins la cultura i la música catalanes amb l’organització d’un concurs que el pròxim 15 d’agost celebrarà la seva 40a edició.” Així presenten els seus organitzadors la 40a edició del ja clàssic Concurs de Cançó de Salitja , que en aquestes quatre dècades s’ha convertit en un autèntic planter per a la música en català, per on han passat com a concursants, amb més o menys fortuna, Adrià Puntí, Josep Thió i Gerard Quintana, Jaume Rufí –que hi va presentar L’Empordà–, Joan Amèric, que sí que va guanyar (1987), o Joan Enric Barceló, d’Els Amics de les Arts, que l’any 2000 va triomfar a Salitja amb el grup Insípids. En els últims anys també han passat pel concurs Teràpia de Shock, Pepet i Marieta, Cesk Freixas (premi popular del 2009) i Tona Gafarot, de Les Anxovetes, que va guanyar el 2015.

Per celebrar aquests quaranta anys de música en directe, el Concurs de Cançó de Salitja ha preparat una edició especial en la qual, a més dels setze finalistes, hi haurà altres actuacions destacades: es reunirà per a l’ocasió el grup Frenètic, de Santa Coloma de Farners, que va guanyar el concurs els anys 2002 i 2004 –a Salitja també han guanyat dues vegades Joan Colls i Sandra Roigé (1988 i 1989) i Doble Via (1998 i 1999)–, i també hi ha previstes les actuacions de Sandra March, guanyadora del 1986, que també va participar com a convidada en l’edició del 25è aniversari, i Gerard Solano, que va guanyar el 2016.

Per subratllar que aquesta és una edició molt especial, la comissió de festes de Salitja també estrenarà durant el concurs un vídeo amb participació de gent del poble, músics i organitzadors, que parlaran d’experiències relacionades amb la vila selvatana i el seu festival durant aquests quaranta anys, des que el concurs es va posar en marxa, el 1978, sense gaires pretensions.

Els finalistes del 2018

Els setze finalistes que participaran en el Concurs de Cançó de Salitja 2018 són els següents: Albina Tena, Alverd Oliva, Flying Hats, Jaume Puig, Jep Cua i la Banda –amb una cançó titulada Xirinacs–, Lia Sampai, Malestruch, Mamelles, Mamuts, Marieta, Masú, Nicòmac, Niel Laz, Òscar Bretau, Robin Secret i Un tal Pere.

Els premis seran de 800, 400 i 200 euros per als tres primers classificats, i seran atorgats per un jurat oficial en què hi haurà guanyadors d’antigues edicions del concurs. També hi haurà el premi popular, triat pel públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona