Música

Empúries sona bé

La promotora banyolina TEMproductions organitza des de fa cinc anys el festival Concerts al Fòrum Romà d’Empúries en un dels espais més singulars del país

Aquest any hi actuen Drexler, Neddermann, Mirabet, Dausà, Paula Valls i The Excitements

“ La música és sinònim de llibertat, de tocar el que vulguis i com vulguis, amb passió, que la música sigui l’aliment de l’amor.” Aquesta cita de Kurt Cobain es troba al web de la promotora banyolina TEMproductions, dirigida per Cristina Torres, que ara fa cinc anys fa afrontar el repte d’organitzar un festival al cor de les ruïnes d’Empúries, Concerts al Fòrum Romà , en col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya. “Tenim la gran sort de disposar d’aquest espai únic, però des del primer any també hem tingut molt clar, i ens ho repetim com un mantra, que ens trobem en un jaciment arqueològic i que hem de treballar amb la màxima cura per provocar el mínim impacte possible a l’entorn”, afirma Torres.

La cinquena edició del festival s’obrirà aquest divendres amb els concerts de Jorge Drexler amb el seu quintet i Judit Neddermann, en formació de trio (22 h, 30 euros), i continuarà el dissabte amb Ramon Mirabet i la banda barcelonina de soul The Excitements (22 h, 25 euros). El cap de setmana vinent tindrà lloc el concert de Joan Dausà i Paula Valls, el dissabte 11. Com es pot veure, Concerts al Fòrum Romà té “una línia de programació eclèctica”, centrada en artistes catalans o estatals, tot i que també hi van passar els nord-americans Calexico. “No podem créixer molt més per les peculiaritats de l’espai en què ens trobem, però intentem millorar lentament, a la romana”, diu Cristina Torres sobre aquest festival, hereu d’una llarga tradició de concerts a Empúries, a la qual també va donar continuïtat el festival Portalblau, agermanat amb el de TEMproductions per promocionar-se conjuntament.

Una de les prioritats de Torres ha estat muntar un escenari que no cobrís la reconstrucció de la part coberta del Fòrum romà que hi ha al darrere, perquè el públic pugui gaudir realment del marc històric en què es desenvolupen les actuacions. A més, els assistents gaudeixen d’un descompte del 25% en una entrada per visitar el recinte arqueològic d’Empúries, durant els tres mesos següents a la data del concert. D’aquesta manera, el festival vol ser també un element actiu per ajudar a divulgar aquest important jaciment grec i romà.

TEMproductions també organitza cicles i festivals en altres punts de Catalunya, com ara Músiques Sensibles , que celebrarà la sisena edició del 18 d’octubre al 23 de novembre al Palau de la Música Catalana-Petit Palau, per vincular la música amb el compromís i la responsabilitat social, i Talarn Music Experience, que el cap de setmana passat va celebrar la tercera edició en aquesta localitat del Pallars Jussà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE