Homenatgen August Puig, pioner de l'abstracció i l'informalisme, amb les seves obres de gran format

La Casa de Cultura inaugura una mostra coorganitzada amb la Fundació Fita

Sebastià Goday i Josep Radresa han coordinat aquesta exposició, que es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 24 d'abril. Inicialment, també estava implicada en el projecte la crítica d'art Maria Lluïsa Borràs, que va morir el 23 de gener passat a Palafrugell. Borràs va ser la comissària de l'exposició sobre August Puig que es va inaugurar al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona un any després de la mort de l'artista i que, en una versió adaptada, va visitar l'any següent el Museu de l'Empordà. Borràs va escriure en aquell moment que calia fer justícia històrica a qui ella considerava «l'últim pintor maleït». Fill del pintor Puig Barella, August Puig està considerat el primer pintor abstracte de la península, i es va donar a conèixer el 1946 en una mostra col·lectiva apadrinada per J.V. Foix. Durant la seva llarga trajectòria, ben representada en aquesta retrospectiva ordenada cronològicament, Puig va ser sempre un artista molt prolífic i fidel a l'informalisme. Va viatjar molt i va viure llargues temporades a l'estranger, però finalment va triar Monells per establir-hi la seva residència i el seu estudi i va aconseguir atreure molts intel·lectuals i artistes al poble empordanès. Sebastià Goday el recorda també per la seva bonhomia compatible amb una fina ironia.

Biennal 2010

La Casa de Culturaha convocat la sisena edició de la Biennal d'Art, amb una dotació de 15.000 euros per a l'adquisició d'obres entre els artistes participants. La convocatòria preveu una exposició col·lectiva, prevista pel juny vinent, amb les obres seleccionades en una primera fase, de les quals ha de sortir una obra guanyadora, que serà adquirida per la Casa de Cultura per un import de 5.000 euros, juntament amb altres propostes de compra que faci el jurat, fins a un màxim de 10.000 euros més. La Casa de Cultura també ofereix al guanyador la possibilitat de fer-hi una exposició individual. El període d'admissió de dossiers amb propostes d'obra serà de l'1 al 30 de març, a la Casa de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen