Còmic

La boda de l’any

L’amor venç l’odi en la tempestuosa relació entre dos superherois: Batman i La Gatona, que ara es casen

El casament es va publicar el 4 de juliol als Estats Units, però a l’Estat ho farà al desembre

Des de la irrupció dels superherois, a finals dels anys trenta, les trames argumentals han fet canviar sovint els orígens i la naturalesa dels personatges. Superman en els seus inicis no volava, feia salts molt grans. Segon les modes i la popularitat del personatge, els editors els reorientaven. Als anys noranta, mentre Batman vivia un moment de revitalització, gràcies sobretot al treball de Frank Miller al paper i de Tim Barton a la pantalla, Superman es trobava en hores baixes. Els seus còmics, tot i ser el personatge més popular, es venien cada cop menys. Aleshores, els editors van idear un gir argumental imprevist per reactivar l’interès pel personatge. Una va ser la seva mort. I una altra, el seu casament amb –no podia ser amb una altra– Lois Lane. El matrimoni de Superman/Clark Kent va viure diferents etapes, que s’alternaven amb altres trames argumentals en què la qüestió matrimonial no tenia tanta importància. En un dels episodis es mostrava Clark Kent, que havia abandonat el periodisme per dedicar-se a la literatura, preocupat perquè els llibres no li donaven per viure i havia de dependre econòmicament de la seva esposa, Lois Lane, cosa que l’enutjava força. Als anys vuitanta Spiderman també es va casar amb l’amor de sempre: Mary Jane.

Tot i que Batman té fills de diverses dones i s’ha casat en mons paral·lels, ara se’l considerava un solter d’or. Fins al 4 de juliol, dia especial per als americans en què va sortir el número en què es formalitzava matrimonialment la relació entre l’Home Ratpenat i la Dona Gat, Batman i La Gatona, originalment dita Catwoman. Una manera positiva de culminar una història gairebé amb més episodis d’odi que d’amor. A l’Estat espanyol aquest episodi sortirà el pròxim mes de desembre i en el Saló del Còmic de l’any vinent es publicarà un volum especial que relligarà totes les trameses prèvies que han representat el festeig que ha acabat en matrimoni. ECC és l’editora a l’Estat de tot aquest material de la DC americana.

El guionista de tot el relat és Tom King, singular personatge que abans d’escriure guions treballava com a oficial d’operacions de la CIA. El dibuixant és Mikel Janín, un navarrès que ja ha dibuixat Batman en diferents episodis. Janín se n’alegra que sigui Catwoman la muller de Batman: “A diferència d’altres dones de la seva vida, ella hi ha estat des del principi, i aleshores ja va saltar una guspira.” Una de les sorpreses de l’esdeveniment la protagonitzarà un comensal que no ha estat convidat al casament i que és molt pitjor que un cunyat que ha begut massa: el Jòquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú