Llibres

Mor l’escriptor britànic i premi Nobel de Literatura V.S. Naipaul

L’escriptor britànic i Premi Nobel de Literatura Vidiadhar Surajprasad Naipaul ha mort a la seva casa de Londres a l’edat de 85 anys, segons han informat fonts familiars.

La seva esposa, Lady Naipaul, que ha qualificat l’autor com un “gegant” amb tot el que ha aconseguit, ha precisat en un comunicat que ha mort “envoltat de totes les persones que estimava, havent viscut una vida plena d’una creativitat meravellosa i esforç”.

A més del Nobel de Literatura el 2001, V.S. Naipaul va guanyar també el Booker Prize el 1971, i està considerat un dels escriptors més importants en llengua anglesa dels segles XX i XXI.

Va néixer a Chaguanas, a l’illa de Trinitat i Tobago, en el si d’una família descendent d’immigrants indis. Des d’allà va viatjar al Regne Unit i va entrar a la Universitat d’Oxford el 1950 després de guanyar una beca del govern.

Va iniciar la seva carrera literària el 1961 i des de llavors ha escrit una trentena de llibres, tot i que va ser Una casa para Mr Biswas la novel·la que el va llançar a la fama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia