Música

Musicant fa 15 anys

El “festival de música del país” celebrarà a Campllong el seu 15è aniversari amb un cartell ambiciós que inclourà un concert de Blaumut amb la GIOrquestra

El 29 d’agost tindrà lloc un homenatge a Josep Bastons, amb Port Bo i Indira Ferrer

Musicant va néixer fa quinze anys a Campllong amb la vocació de ser “el festival de música del país” i fins ara s’ha mantingut fidel a aquesta idea, apostant sobretot per artistes catalans “amb la qualitat com a denominador comú”, tal com destaquen els seus promotors. El festival organitzat per l’Ajuntament de Campllong durà a terme la seva quinzena edició entre el dimarts 28 d’agost i el diumenge 2 de setembre, amb un total de cinc concerts adreçats a públics diversos. En aquesta edició commemorativa Musicant presenta un cartell ambiciós, en el qual destaca el concert que oferiran amb exclusivitat en el festival Blaumut i la GIOrquestra, el divendres 31 d’agost a la plaça Catalunya (21.30 h, 18 euros a la venda anticipada, 20 a la taquilla). Per a aquest concert, el violoncel·lista de Blaumut, Oriol Aymat, ha creat uns arranjaments especials per a orquestra de corda, que donaran una nova dimensió a una selecció de temes dels tres discos del grup: El turista (2012), El primer arbre del bosc (2015) i Equilibri (2017).

El 15è Musicant s’obrirà el 28 d’agost a l’església amb l’espectacle Emili Vendrell, la veu del poble (21.30 h, 12 i 14 euros), en què el tenor Roger Padullés interpreta alguns dels clàssics que va popularitzar Vendrell (Barcelona, 1883-1962), tota una celebritat a la seva època, que va projectar Catalunya al món durant la República, per la qual cosa el franquisme el va empresonar i va intentar aturar la seva carrera, sense aconseguir-ho. Padullés recrearà la vida i l’obra d’Emili Vendrell acompanyat pel pianista Ferran Casan i l’actor Ferran Frauca.

El festival continuarà el dimecres 29, a la plaça catalunya, amb el concert espectacle L’home de la guitarra (21.30 h, 12 i 14 euros), que homenatja el prolífic compositor d’havaneres Josep Bastons en el seu 90è aniversari. Hi cantaran Port Bo, Indira Ferrer i Gina Espolet, acompanyats per Antoni Mas (piano), Mònica Serra (contrabaix) i Toni Gadea (percussió).

El dijous 30, als jardins de l’església, hi actuarà el cantautor i activista cultural mallorquí Biel Majoral, acompanyat per dos glossadors, un guitarrista i un pianista (21.30 h, 12 i 14 euros).

Musicant es tancarà el diumenge 2 de setembre a la plaça Catalunya amb l’espectacle familiar i ornitològic de 2PrincesesBarbudes (19 h, 3 euros). Hi ha un abonament per a tot el festival per 50 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda