Arts escèniques

Crònica

El poder de la màgia

Per dir-ho d’una manera màgica, totes les forces s’havien posat en contra de la 19a Nit d’Il·lusió, que dissabte va tenir lloc a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro, organitzada per l’irreductible il·lusionista Xevi . Per començar, els deus del futbol la van fer coincidir amb l’estrena del Barça en la lliga. Això, però, no va impedir que l’auditori s’omplís d’incondicionals de la gran cita màgica de l’estiu, però es van apagar els llums i de seguida algú va reclamar a crits que els obrissin: un senyor gran havia perdut el coneixement. Res greu, però l’incident va trastornar la puntualitat habitual d’en Xevi, que al final de l’espectacle va haver de patir una altra incidència, quan es va disparar una alarma que ningú sabia aturar i es va convertir en la insidiosa banda sonora del moment en què el mag Selvin va aparèixer amb una gran espelma per celebrar els 75 anys d’en Xevi, que justament els celebrava aquell dia. “Ha fet 62 anys en la vida del teatre i 75 en el teatre de la vida”, va dir en Selvin en referència a les sis dècades de trajectòria escènica de l’amfitrió, que després de tants anys té recursos de sobres –sobretot un humor a prova de bomba– per afrontar qualsevol problema. Com diria el mateix Xevi, “quina diada!”.

Però l’espectacle sempre ha de continuar i, quan van sonar les notes d’Així parlà Zaratustra de Strauss, cèlebres per l’odissea espacial de Kubrick, el poder de la màgia es va fer present i els diferents números de la nit, gairebé sense excepció, van entusiasmar els espectadors en un dia tan assenyalat com el 18 del 8 del 2018, tal com va remarcar en Xevi, que va compartir amb el seu col·lega Selvin la presentació dels altres artistes. Tots dos van protagonitzar també divertits números, amb la participació de diferents voluntaris del públic, com el que Selvin, gran ventríloc, va protagonitzar amb un noi reconvertit en ninot cantaire (Soy minero!) només amb una màscara. No calen grans aparells per fer gran màgia. La Nit d’Il·lusió va tenir moments brillants amb els misteris orientals de l’italià Shezan i les seves làmpades màgiques; els ultraràpids canvis de vestuari de la portuguesa Solange Kardinaly; el belga Rafael, que feia aparèixer coloms fins i tot de les sabates; l’hongarès Soma, envaït pels telèfons mòbils que li sortien per tot arreu, i el número final de grans il·lusions: una Magic Experience amb el gust valencià per la pirotècnica. I així Xevi va poder mostrar un any més en el seu festival la millor màgia internacional, pensant ja en la 20a edició d’una Nit d’Il·lusió imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona