Exposició d'obres de l'artista Carmen Calvo de la col·lecció personal del poeta Francisco Brines

«Carmen Calvo & Francisco Brines. Una mirada particular» és el nom de l'exposició que s'inaugurarà el proper dijous 11 de març a les 20h en el Museu Etnològic d'Oliva. La mostra engloba una sèrie d'il·lustracions de la pintora valenciana de renom internacional, pertanyents a la col·lecció personal de Francisco Brines, cèlebre poeta olivà membre de la Real Acadèmia Espanyola.

En concret, s'exhibiran 46 peces que van formar part al 2005 de l'exposició «Empatia. Carmen Calvo vs Francisco Brines» que va partir d'una iniciativa de l'Institut Cervantes en col·laboració amb l'IVAM i va rodar per diferents seus d'arreu del món de l'Institut madrileny, com ara Damasc, Beirut o Casablanca, amb l'objectiu de facilitar la convergència entre manifestacions estètiques i intel·lectuals així com la comunicació entre artistes que treballen diferents llenguatges.

Les il·lustracions estan basades en l'obra del poeta i en el seu entorn. Entre elles, destaquen una sèrie de dibuixos de l'Elca, terme de la localitat d'Oliva on l'escriptor té la seua residència habitual.

En la inauguració de l'exposició estaran presents els protagonistes, Brines i Calvo, els quals oferiran unes paraules d'obertura a la mostra. A més, durant l'acte, un quartet de corda format per professors del Conservatori Josep Climent d'Oliva interpretaran per primera vegada l'obra «De Lorca a Brines», composada per Vicent Navarro Ibánez.

La iniciativa, emmarcada en l'Any Gabriel Ciscar, l'organitzen Àngels Gregori i Esther Peiró i la patrocina la Regidoria de Museus sota la direcció de Rosanna Torres. L'exposició romandrà oberta al públic fins el 23 d'abril en el Museu Etnològic d'Oliva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda