Cinema

Catifa per al glamur

El Festival de Cinema de Girona, que es farà del 25 al 29 de setembre, tindrà la presència de les actrius Macarena Gómez i la gironina Carla Nieto

La 30a edició del Festival de Cinema de Girona s’inaugurarà dimarts, 25 de setembre, a les 8 del vespre, convidant a desfilar per la catifa vermella que el certamen cada any treu a lluir la gironina Carla Nieto. La popular actriu de sèries com Ángel o demonio i Cuéntame cómo pasó serà la protagonista de la jornada d’inauguració del festival amb la projecció de dues pel·lícules en què actua, rodades abans de ser mare, com ella va destacar ahir en roda de premsa: el curtmetratge Duele, dirigida per Bernardo Rugama, i Consciencia, llargmetratge de Sergio Peña.

Una oportunitat única per veure la intèrpret, que no s’ha prodigat gaire a la ciutat –l’últim esdeveniment cinematogràfic que recordem és la presentació de Lope als Ocine–, i que es va traslladar fa dos anys a Mèxic per motius professionals i on va conèixer “l’home de la seva vida” i pare del seu fill. Carla Nieto, que també presentarà el lliurament de premis (29 de setembre als cinemes Albéniz), va declarar que cal “mimar” festivals com el de Girona, que procuren pel talent emergent. I el talent “local” com va reivindicar per la seva part el seu director, Lluís Valentí, destacant la col·laboració amb entitats com l’ERAM de la UdG –en què un grup d’estudiants presentaran els seus treballs audiovisuals– o la coproducció d’un documental de la gironina Soledad Martínez amb J.A. Bayona (I hate New York), per no dir l’adopció de l’actriu cordovesa Macarena Gómez, que fa temps viu a l’Alt Empordà, i que també serà present en el festival amb les pel·lícules Ma Belle i Etiqueta negra.

La protagonista de Sexykiller, Las brujas de Zugarramurdi i Musarañas, que ja ha participat en anteriors edicions del certamen, va aprofitar la intervenció d’ahir per reivindicar la tasca de festival com el de Girona per a la creació i, sobretot de la promoció de curtmetratges. “Sempre dono suport al format del curt, i no paro de fer-ne. És la millor escola que hi ha, perquè els realitzadors prenen risc i m’ofereixen papers que m’han fet molt feliç!”, va manifestar l’actriu, que ha rodat curts de directors gironins com Miquel Casals, David Vergés i Iván Mulero.

Trentena edicions

Dues-centes quaranta-sis projeccions repartides en 11 categories ja demostren que n’hi ha per donar i vendre, en la 30a edició d’un festival que, en paraules del seu director, aposta més que mai “pel talent i el glamur”. Això, sense oblidar que més que mai es potenciarà la secció destinada als més petits, “als qui cal ensenyar les diferències entre una pantalla gran i una de plasma”, va subratllar Valentí. Sobre les felicitacions de la “tasca feta” per l’equip del festival per part del regidor de Cultura Carles Ribas, Valentí va afegir que la clau del festival “és el networking de talent que dura tot l’any i que es materialitza a la catifa vermella”. Una catifa que tornarà a lluir cinc dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda