Salvador Juanpere exposa una reflexió sobre el treball artístic

L'artista presenta «De treballs i dies» a la Galeria Antoni Pinyol

Aquest cant a la dignificació de la feina traspua a Gli strumenti dell'arte (els instruments de l'art), títol que Salvador Juanpere (Reus, 1953) ha recollit d'un poema de Leopardi per batejar la peça que va presentar per primer cop a la Fundació Vila Casas de Barcelona, fa quatre anys. La instal·lació consta d'una llarga lleixa on hi ha col·locades les reproduccions en fusta de les eines d'escultor (radials, tascons, polidores, etc.) i a sota, escampats per terra, fragments de marbre que són residus d'obres anteriors. «Els processos de construcció de l'obra són la inspiració de la mateixa obra. Aquesta és la idea de Gli strumenti dell'arte», explica l'artista.

Sculptor constellation consta de quatre dibuixos dels vuit que té la sèrie i que té com a protagonista aquesta constel·lació, que es diu així, la constel·lació de l'escultor. Juanpere hi torna a dibuixar eines del seu ofici resseguint les estrelles de la constel·lació. I Schneefell. Retrat dels pares és un retrat dels pares de Juanpere, pagesos de Vilaplana, i alhora, del que Juanpere considera «els pares professionals», és a dir, d'altres artistes que han marcat la seva concepció de l'art. Així, Schneefall (nevada) remet directament a una de les obres més conegudes de Joseph Beuys sobretot per l'ús del feltre amb què Juanpere ha creat el petit contenidor que conté les peces en bronze que identifiquen els seus progenitors: una magrana, una pinya, un tomacó, un panellet i una avellana.

L'exposició romandrà exposada a la Galeria Antoni Pinyol fins al 27 d'abril i és la segona que Salvador Juanpere fa en pocs mesos a Reus, després de la seva participació en el muntatge El carrer dels sonets, que es va exhibir a la Sala Fortuny del Centre de Lectura entre els mesos de setembre i octubre de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.