Arts escèniques

Expulsada de Troia a l’Europa d’avui

El dramaturg uruguaià Sergio Blanco va decidir que al personatge mític de Kassandra li faltava la seva tragèdia. Hàbil com és a l’hora de traslladar les epopeies de Troia als nostres dies, l’ha convertida en una transsexual que acaba d’arribar a un país europeu i que continua de pas. L’estrena serà aquest dissabte al Teatre de Salt (20.30 h), dins de Temporada Alta , i després anirà a la Sala Tallers del TNC (del 24 d’octubre al 18 de novembre). Sergi Belbel dirigeix aquesta peça amb una valenta actriu, Elisabet Casanovas, que fa el difícil paper de convertir-se en una immigrant que parla un anglès (molt entenedor) amb accent sirià i que lamenta que el seu cos sigui només de mitja dona, encara. Un repte majúscul.

A Grècia, defineixen aquest espectacle com una stand-up tragedy. Perquè té el punt de xou de cabaret (ella explica la seva vida en una mena de pub que anomenen Odyssey) però amb una tragèdia ben concreta. Kassandra va avisar que Troia seria destruïda però no li van fer cas i ella va sobreviure segrestada per Agamèmnon, com a refugiada. Aquest dolor de la seva biografia no explicat el compensa amb la supervivència i les seves sortides d’humor. Casanovas (coneguda a la tele pel seu personatge a Merlí) assumeix el repte conscient de la “responsabilitat” que significa interpretar aquest personatge, amb la confiança de Belbel (amb qui ja va treballar a La senyora Florentina...).

El TNC desplega d’inici de temporada un petit mapa del treball de Sergio Blanco. El cap de setmana es va programar la producció de Tebasland i es recuperarà Cartografía de una desaparición (10 i 11 de novembre, Sala Petita) que li van encarregar dins de l’Epicentre Brossa de la temporada passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie