Música

‘El rossinyol’, a la Xina

L’Orfeó Català comença una gira de quatre concerts a la Xina amb un repertori de cançons tradicionals catalanes i obres dels mestres Pau Casals i Eduard Toldrà

Diversos cors xinesos s’uniran als catalans per interpretar temes dels dos països

El rossinyol no anirà a França, sinó a la Xina. La popular cançó tradicional catalana s’escoltarà a Xangai, al Shanghai City Music Lawn, en una versió molt singular. Un encreuament de cultures en què l’Orfeó Català cantarà aquesta cançó amb diversos grups corals xinesos que ja estan assajant el tema. Per tornar la deferència, també l’Orfeó Català interpretarà juntament amb els seus col·legues orientals un tema popular xinès.

Aquesta col·laboració es produirà en el quart i darrer concert que farà l’Orfeó en la seva gira a la Xina, que començarà el 25 d’octubre al Shanghai Oriental Art Center, un dels teatres més importants de la ciutat asiàtica. El divendres 26, el cor actuarà a Wuxi, al Wuxi Grand Theatre, característic per la seva arquitectura moderna i singular. L’endemà, l’Orfeó viatjarà a la ciutat de Hefei, on oferirà un concert al Hefei Grand Theatre, auditori principal de la ciutat i que igualment destaca per la seva arquitectura extraordinària. Finalment, el diumenge 28 d’octubre el cor tancarà la visita al continent asiàtic amb el segon concert a Xangai.

Una de les parts del repertori es basarà en el cançoner tradicional català, presentat en una composició arranjada per Albert Guinovart que relligarà sis temes tradicionals catalans, entre els quals hi haurà Els fadrins de Sant Boi, Margarideta i Els tres tambors. Aquesta suite combinarà els passatges corals amb una presència intensa del piano. El pianista que viatjarà amb el cor del Palau és Pau Casan, que estarà dirigit per Simon Halsey i Pablo Larranz com a subdirector. L’Orfeó ha estat convidat pel Shanghai International Festival, que commemora aquests dies el seu 20è aniversari.

El cor començarà els recitals amb An die Sonne, de Franz Schubert, l’himne gloriós al Sol. El seguiran les sis peces corals d’Edward Elgar From the Bavarian Highlands, que tancarà la primera part dels concerts. Les obres del músic català més universal, Pau Casals, obriran la segona part en tots els concerts. Així, el cor interpretarà O vos omnes i Nigra sum. El programa continuarà amb tres obres, A l’ombra del lledoner, Maig i Festeig, d’Eduard Toldrà, un altre gran director català. La tercera part del concert introduirà el retaule de cançons populars d’Albert Guinovart. La traca final l’oferirà el cor cantant El rossinyol i un tema popular xinès cantat en el dialecte original. Per Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Palau de la Música-Orfeó Català, “aquesta gira és un important pas endavant en la consolidació de la internacionalitat del cor”. Ho va remarcar ahir durant la presentació de la gira, un acte en què també va assistir Joan Ollé, director general del Palau de la Música. “El viatge servirà també per posar-nos en contacte amb empresaris xinesos interessats en el sud d’Europa. Per donar a conèixer el Palau també com a espai de celebració d’esdeveniments i per a patrocini”, va assenyalar Ollé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona