Cinema

El ‘Sotabosc’ invisible surt a la superfície

Després d’algun curt documental, David Gutiérrez Camps (Vidreres, 1982) va irrompre amb força al camp de l’audiovisual amb The Juan Bushwick Diaries (2013), un film que es mou entre el diari íntim i la ficció. Ara torna amb una nova pel·lícula, Sotabosc, una proposta que abraça la ficció però que no defuig, ni de bon tros, el realisme. I aquest és la primera de la desena de propostes integrades en el cicle de cinema de Temporada Alta que comença avui (20.30 h) al Cinema Truffaut de Girona.

Sotabosc és una experiència meditativa que acompanya en Musa, un jove de Mauritània, que camina entre els boscos de Girona. Allà, es troba completament aïllat de la societat, recol·lectant pinyes i malesa que, posteriorment, ven als comerciants locals. En Musa viu als marges de la societat europea del segle XXI, tot i que la seva feina és la més antiga que es coneix. Viu en el dia a dia d’un país que encara pateix les conseqüències de la bombolla immobiliària. D’alguna forma, Musa sembla animat: la seva tristesa flueix sota terra.

David Gutiérrez Camps pren el seu temps i seguint les formes pròpies del documental segueix el dia a dia del protagonista, amb una quotidianitat que esdevé un bucle diari del seu periple. Ho fa seguint un mètode d’observació proper a la realitat i té la complicitat d’un Musa Camara que aporta la seva pròpia experiència vital a la construcció del personatge, que no és altra que la dels emigrants africans a Catalunya. El que sorprèn més és l’escletxa que obre perquè emergeixi la fantasia que el mateix director va comentar al passat festival de Sevilla: “No volia fer una pel·lícula social, així que tenia clar que volia que hi hagués aquesta espècie de gir cap al fantàstic o l’oníric.”

Temporada Alta de cine

El pròxim film del cicle a projectar-se serà Leto, de Kirill Serebrennikov (6 de novembre), d’un cicle en què destaquen preestrenes tan esperades com Entre dos aguas, el nou film d’Isaki Lacuesta premiat a Sant Sebastià, i Ara, una aproximació a l’anorèxia per a desestigmatitzar-la, a càrrec de Pere Solés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós