Arts escèniques

Masó a pressió

La proposta ‘Europa bull’, de Jordi Oriol, guanya el premi Quim Masó i s’estrenarà al Temporada Alta 2019

‘L’empestat’, l’últim treball d’Indi Gest també va ser premiat, amb el BBVA de Teatre 2017

Jordi Oriol sempre juga tensant les paraules. Europa bull resumeix l’angúnia per una realitat política que era desitjable fa unes dècades (vull)però que, ara rep una pressió (bull) que ensenya la seva part menys amable. Aquesta serà la nova producció que, sota el paraigua del premi Quim Masó, s’estrenarà al Temporada Alta de la tardor vinent, amb una dotació de 40.000 euros. L’obra també farà una breu temporada al TNC. La vall inquietant, d’Alejo Levis, produït per Flyhard Produccions i L’amor (no és per a mi, va dir Medea), de Queralt Riera, produït per Les Antonietes han estat els projectes finalistes d’entre les 24 propostes valorades.

El projecte d’Indi Gest tracta de l’eufemisme que suposa creure encara en una Unió Europea davant la inoperància o ceguesa dels òrgans i institucions europees enfront de les injustícies que es viuen als mateixos països membres i, per la part que toca més a prop, envers la pèrdua de llibertats i manca de separació de poders dins l’Estat membre espanyol. Europa bull es proposa exposar de manera poètica i elegant (i amb humor) les pors i queixes com a europeus desemparats.

L’associació artística Indi Gest aplega bona part dels espectacles que lidera Jordi Oriol i també d’altres directores com ara Alícia Gorina. El darrer muntatge propi de Jordi Oriol va ser L’empestat, que va fer temporada a La Seca el novembre del 2015, va ser una obra que també va rebre el premi BBVA de Teatre 2017 i que li va permetre fer una gira per cinc teatres de Catalunya. També van aprofitar per fer una reposició a la Sala Beckett. El dramaturg, director i actor tornarà a treballar amb el músic Carles Pedragosa, construint un joc metalingüístic d’equívocs i banyant-ho amb un espai sonor suggeridor. Per a Europa bull, a més tindrà el suport coreogràfic d’Anna Hierro, que també se sumarà al repartiment

‘Alba’, aquest novembre

Dins el marc de Temporada Alta 2018, s’estrenarà Alba, el 16 de novembre a El Canal, el projecte guanyador del premi Quim Masó 2017. Un thriller de ciència-ficció, una història de robots que ofereixen companyia a les solituds humanes, escrit per l’escriptor i dramaturg Marc Artigau i protagonitzada per dos grans de l’escena catalana: Lluís Marco i Montse Guallar.Al llarg dels últims 12 anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors com és el cas d’Albert Arribas, Joan Yago/La calòrica, Josep Maria Miró, Miquel Gorriz, La Conquesta del Pol Sud o Lluïsa Cunillé, entre altres. Des de la seva creació l’any 2006, uns 250 projectes s’han presentat a diferents convocatòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda