Llibres

El ral·li dels Wallace

Sisu Lagares publica ‘Els germans Wallace i la màscara del faraó’, la cinquena entrega de la saga literària juvenil, coprotagonitzada per la pilot Laia Sanz

El presenta dissabte a la tarda a l’hotel Carlemany de Girona, amb Jordi Grau

El Nadal del 2003 Sisu i Pia Lagares es van embarcar en la gran aventura de la seva vida: participar en el Ral·li Dakar. Una experiència vital que Sisu Lagares encara recorda vivament, com aquell pas per on amb el seu cosí van sortir de la ruta i el cotxe va quedar enfonsat a la sorra. “Sota aquell cel nocturn, ras i brillant, només podia sentir el silenci. Era com un submarinista, però immers en un escenari que em va impressionar molt, fins al punt que només pensava en la meva família”, rememora.

Aquella aventura ja la va recollir en un llibre, Apunta al 10. L’aventura d’una voluntat, la seva primera obra. Cinc anys després, però, l’autor de la saga Els germans Wallace recupera elements d’aquella experiència i la trasllada al mític Ral·li dels Faraons, una cursa de cotxes que té lloc a Egipte i en què participen els millors pilots mundials de l’especialitat, entre ells la catalana Laia Sanz. I és que, com sol ser ja un recurs en la resta d’obres de la saga literària juvenil, el fet d’aprofitar per tenir algun personatge de la vida real que inspiri i reforci els valors a transmetre, en aquesta nova entrega, titulada Els germans Wallace i la màscara del faraó (Curbet Edicions, Mínima Juvenil), la coprotagonista és la pilot Laia Sanz. “Sempre he sentit una gran admiració per ella i m’havia llegit diverses vegades el seu llibre La voluntat de la força; per aquest motiu em vaig posar en contacte amb ella perquè em donés el seu consentiment a ficcionar-la en la meva novel·la tot reflectint alguns dels seus valors que sempre transmet i una mica de la seva filosofia de vida. Com així va ser!”, destaca Lagares.

Com en altres sagues literàries juvenils, amb aquesta nova obra dels Wallace els personatges continuen evolucionant, i els dos valents germans, inspirats en els fills de Lagares, ara tenen tretze i dinou anys.

És així com en aquesta cinquena entrega, que torna a tenir il·lustracions d’Àlex Santaló, Lagares transmet la seva manifesta passió pel motor i l’aventura, així com el foment de valors com ara “l’esforç i l’amor al treball”, remarca.

En aquesta ocasió, la família Wallace abandona els camps de golf per endinsar-se en el món de les curses pel desert, passió d’en Frank, el pare. Un cop a terres egípcies, el misteriós robatori de la màscara del faraó Tutankamon, l’entrada en escena d’una misteriosa banda de lladres adoradors del déu egipci Anubis –i una temible tempesta de sorra– portarà la família escocesa i els seus nous amics a una nova i trepidant aventura.

Present i futur

Els germans Wallace i la màscara del faraó es presenta dissabte, a les sis de la tarda, a l’hotel Carlemany de Girona, en un acte que anirà a càrrec del periodista Jordi Grau.

D’altra banda, Sisu Lagares no descansa i ja està pensant on ambientar la propera part –segurament en la cultura víking, avança– i concebent un llibre biogràfic centrat en la vida del seu sogre. “M’estic documentant en la seva infància, que va ser molt dura, concretament en els dotze anys en què va viure de ple la postguerra a la Granja de Torrehermosa, a Extramadura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona