Cinema

L’Acadèmia del Cinema anuncia les 76 produccions que participaran als Gaudí

El Mag Lari presentarà la gala de l’onzena edició dels premis, que se celebrarà el proper 27 de gener

L’11 de desembre es coneixeran les nominacions de les 22 categories

L’Acadèmia del Cinema Català ha donat a conèixer aquest dimarts les 76 produccions i professionals que participaran en l’onzena edició dels Premis Gaudí. Els guardons es lliuraran el proper 27 de gener, en una gala conduïda pel Mag Lari, segons ha anunciat la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, aquest dimarts a la Festa dels candidats i candidates.

L’acte de benvinguda als participants dels premis s’ha celebrat aquesta nit a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i ha donat el tret de sortida de la cursa dels Gaudí. Aquest dijous comencen les votacions i l’11 de desembre es donaran a conèixer els nominats de les 22 categories.

De les 65 produccions que competiran enguany pel màxim reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Català, 33 són llargmetratges de ficció, 10 són documentals, 2 són pel·lícules d’animació, 4 són pel·lícules per a televisió, 10 són curtmetratges i 6 són pel·lícules europees. També hi opten els professionals catalans que intervenen en 11 pel·lícules de producció no catalana.

D’aquests 33 llargmetratges de ficció, hi ha 7 pel·lícules en llengua catalana (Doctrina. El pecat original, Formentera Lady, Jean-François i el sentit de la vida, La vida lliure, Les distàncies, Penèlope i Yo la Busco) i 26 en llengua no catalana (Alegría Tristeza, Blackwood, Blue Rai, Con el viento, Drácula de Denise Castro, Durante la tormenta, El árbol de la sangre, El cuaderno de Sara, El dulce sabor del limón, El fotógrafo de Mauthausen, El pacto, Entre dos aguas, H0US3, La enfermedad del domingo, La sombra de la ley, Las leyes de la termodinámica, Matar a Dios, Mi querida cofradía, Miriam miente, Miss Dalí, No quiero perderte nunca, Petra, Sotabosc, Superlópez, Viaje al cuarto de una madre i Yucatán).

Les 10 pel·lícules documentals que opten als guardons són Comandant Arian, Eugenio, Hayati (mi vida), I Hate New York, Killian Jornet, Path to Everest, Petitet, Rêve de Mousse, Shootball, Sin miedo i Trinta lumes.

Els quatre telefilms són De la ley a la ley, El nom, Vida privada i Vilafranca.

Els 10 curtmetratges seleccionats són El escarabajo al final de la calle, Jauría, Kyoko, La mala fe, La última virgen, Mot de passe: Fajara, Primer estrat, Silencio por favor, Tomorrow i Viacruxis.

Les dues cintes d’animació que competeixen aquest any són Black is Beltza i Memòries d’un home en pijama.

Les sis pel·lícules europees escollides són Call Me By Your Name, Caras y lugares, Cold War, El hilo invisible, El sacrificio de un ciervo sagrado i Tierra de Dios.

Completen la llista de l’onzena edició els professionals que han participat en les produccions no catalanes Ana de día, El ataúd de cristal, El reino, Jurassic World, Los amores cobardes, Ola de crímenes, Quién te cantará, Solo, Tiempo después, Todos lo saben i Tu hijo.

De les 76 produccions inscrites, 14 tenen el català com a llengua original majoritària (7 llargmetratges de ficció, 2 llargmetratges documentals, 2 curtmetratges, 3 pel·lícules per a TV), 45 el castellà (33 llargmetratges ficció, 3 llargmetratges documentals, 1 pel·lícula d’animació, 7 curtmetratges, 1 pel·lícula per a TV) i 7 l’anglès (6 llargmetratges de ficció, 1 llargmetratge documental). Altres llengües amb presència a les candidatures són el gallec (Trinta lumes, Memòries d’un home en pijama), el kurd(Comandant Arian), l’àrab (Hayati (ma vie)), francès (Rêve de Mousse, Mot de passe: Fajara, Caras y lugares), el polonès (Cold War), l’italià (Call Me By Your Name) i el soninke (Sotabosc).

23 de les pel·lícules candidates estan dirigides o co-dirigides per dones (27 directores en total).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri