D'Arsèguel al Palau

El Pont d'Arcalís celebra vint anys d'història avui a Barcelona

«La nostra història és com un llibre amb un miler de pàgines», resumia divendres Artur Blasco, Premi Nacional de Cultura Popular l'any 2004 per la «incansable labor de recuperació, restitució, difusió i dinamització de la cultura popular pirinenca al llarg de 40 anys». Aquesta història, articulada en vuit discos i un novè –titulat Foc al tribunal, del qual avui s'escoltaran tres fragments– en camí, es divulgarà avui al Palau de la Música en un recital protagonitzat pels cinc pilars del folk a Catalunya que integren la banda (Jordi Fàbregas, Jordi Macaya, Isidre Peláez i Quim Soler, a més de Blasco) i per diversos convidats, com ara integrants del grup piemontès Ariondassa, Les Violines i Eduard Casals i Marc Egea.

L'aniversari d'El Pont d'Arcalís, celebrat també amb un documental inclòs en l'últim número de la revista Sons, marcarà l'inici de l'última setmana d'un Tradicionàrius «amb més públic que en edicions passades», segons afirma el seu director, i integrant d'El Pont d'Arcalís, Jordi Fàbregas. La Nit de la Jota a Catalunya, amb Quico El Célio i altres bandes, posarà el punt final al festival el dia 26 d'aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.