Arts escèniques

Pep Bou fa ‘Bloop!’

Trenta-cinc anys després del seu debut gironí, el mag de les bombolles estrena al Teatre de Salt, dins de Temporada Alta, una obra que dirigeix però no interpreta

Eduardo Telletxea i Isaías Antolín són els dos actors que interpreten el nou espectacle

El 3 de novembre del 1983, ja han passat 35 anys, Pep Bou va actuar per primera vegada al Teatre Municipal de Girona amb el seu primer espectacle, Bufaplanetes, estrenat un any abans. Des de llavors Pep Bou (Granollers, 1951) i la seva companyia no han parat d’estrenar espectacles, sempre utilitzant les seves espectaculars bombolles de sabó com a material bàsic per crear “poesia efímera per a tots els públics”. Avui, Pep Bou estrena el seu darrer espectacle, Bloop!, al Teatre de Salt (18 h, 10 euros), dins de Temporada Alta. Les entrades estan pràcticament exhaurides.

Aquesta és la cinquena vegada que Pep Bou porta les seves bombolles a Temporada Alta: Brossas de sabó (1996), una col·laboració amb Joan Brossa, que després es va convertir en Ambrossia, el 1998; Bereshit (La història més bella del Cosmos), el 2009, i Bombollavà, el 2014, són els altres quatre espectacles de Bou que s’han vist al festival.

A Bloop!, però, Pep Bou no és a l’escenari, sinó que s’ha encarregat de la creació i direcció d’aquest espectacle, que es presenta com “un viatge a través del fascinant univers de les bombolles de sabó, una aventura per descobrir la bellesa de tot allò que ens envolta”. En aquest cas, els intèrprets de l’obra són els actors Eduardo Telletxea i Isaías Antolín, que donen vida a dos personatges antitètics: un de més seriós i l’altre, més divertit, que investiguen amb les bombolles des de diferents perspectives.

“És un gest, un moviment, una actitud que fa que tots nosaltres siguem conscients de la bellesa de tot allò que ens envolta. Una invitació a tastar, provar i experimentar la realitat més quotidiana”, ha dit Pep Bou sobre Bloop!, que seria més o menys el soroll que fa una bombolla quan explota.

Després d’aquest espectacle de poc més d’una hora de durada, La Colla d’El Club familiar de la Ciutat Invisible ha organitzat un taller per a nens i nenes, que tindrà lloc al vestíbul del Teatre de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona