Cultura destinarà 70.000 euros d'urgència a Sant Miquel de Fluvià

Provenen del programa Romànic Obert i s'actuarà sobre la coberta de l'església

L'església de Sant Miquel de Fluvià ja tenia, abans de la darrera nevada, un seguit de desperfectes, especialment a la coberta, com ara filtracions, que haurien provocat, entre altres coses, la destrucció d'un dels valuosos capitells de l'interior del temple. La situació, fruit de la descurança, es va agreujar amb la intensa nevada de principi d'aquest mes, ja que durant la tempesta un llamp va caure sobre les restes d'un antic parallamps que estava instal·lat al campanar i sobre una antena Wi-Fi de la qual l'Ajuntament havia autoritzat la instal·lació sense el preceptiu informe favorable de la comissió de Patrimoni de Girona, la qual el mes de desembre de l'any passat va decretar que fos retirada. Malgrat aquest dictamen, l'antena encara hi era, i va quedar totalment destruïda per l'impacte. El llamp, a més, segons informa l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Fluvià, va fer destrosses al campanar, als pilars de les campanes i va descalçar carreus, que van caure sobre les voltes del mateix campanar i de la nau de l'església, datada del segle XI i reformada el segle XVI.

L'1% cultural

Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de Cultura a Girona, va explicar ahir que s'havia reunit fa uns dies amb l'alcalde, Àngel Posas, i amb els responsables del Bisbat de Girona i la parròquia: «L'Ajuntament i el Bisbat van anunciar que posaran facilitats per dur a terme les actuacions necessàries, i el primer de tot és que un arquitecte faci un projecte per a les primeres actuacions d'urgència.» Sitjar va explicar que aquest any s'hi destinaran fins a 70.000 euros del programa Romànic Obert, i anuncia que per a l'any següent han «rescatat» la part de l'1% cultural que corresponia a Sant Miquel (120.000 euros) fa un parell d'anys, i que no es va poder fer efectiu, en negar-se el Bisbat a signar un conveni amb la Diputació de Girona en el marc del pla de monuments. Això va fer que el consistori no pogués aportar la meitat de l'import que li pertocava i que l'ajut es perdés.

En tot aquest afer, a més, hi ha el rerefons de les males relacions que mantenen el rector de la parròquia, Antoni Viñas, que dóna suport a l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Fluvià, i el consistori encapçalat per Àngel Posas, un rerefons curull d'anècdotes absolutament delirants, balls de claus, homilies intempestives i denúncies interessades que només perjudiquen el monument.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen