Patrimoni

La ràdio es posa al dia

El Museu d’Història de Girona remodela les sales dedicades a les ones aprofitant els 85 anys de Ràdio Girona i incorporant-hi peces de la col·lecció de Jaume Pol

Periodistes i locutors seran demà en una taula rodona amb motiu de l’aniversari

El Museu d’Història de Girona estrenarà divendres que ve (12.15 h) l’espai de les sales permanents dedicat a la ràdio, que ha estat objecte de renovació coincidint amb el 85è aniversari de Ràdio Girona, que va començar les seves emissions el 10 de desembre de 1933 amb la veu d’una joveníssima Francina Boris. El nou espai, que incorpora alguns dels aparells de la col·lecció de ràdios Pol i altres peces procedents de la primera emissora de la ciutat, ha estat reformat amb la col·laboració de la directora de Ràdio Girona, Carme Martínez, i de l’exdirector i actual responsable de continguts de la Cadena Ser Catalunya, Ramon Iglesias, que participaran demà, com a preàmbul de la inauguració de les noves sales del museu, en una taula rodona a l’Institut d’Estudis Nahmànides (19 h), juntament amb la delegada de Catalunya Ràdio, Clara Jordan; l’històric locutor de l’emissora Jaume Teixidor, i el col·laborador de la cadena Jordi Bosch, tots ells moderats pel veterà periodista i exdirector d’El Punt Avui Jordi Grau.

La reforma de l’espai expositiu del Museu d’Història s’inscriu en la voluntat de la seva directora, Sílvia Planas, d’actualitzar-ne els continguts i treure rendiment de les col·leccions per tal de “preservar i difondre convenientment el patrimoni històric i cultural de la ciutat des d’una perspectiva oberta i plural”. Amb aquest propòsit, s’han incorporat a l’exposició alguns dels aparells de ràdio més singulars de la col·lecció cedida el 1993 a l’Ajuntament per Jaume Pol, que va ser tècnic de Ràdio Girona durant més de trenta anys. Entre les peces exposades, s’hi podran admirar alguns aparells especialment bonics i curiosos, molts dels quals formen part de l’imaginari de més d’una generació, per tal com estaven estretament vinculats a l’ambient domèstic i quotidià del segle passat. El fons cedit per Jaume Pol conté aparells receptors de gran valor, com els de la marca Atwater Kent, que va produir autèntiques obres d’art en miniatura durant els anys trenta, i una extensa mostra de la marca gironina Optimus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat