Arts escèniques

Pobles units pel teatre

El segon cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena programa 10 espectacles professionals en altres tants pobles petits, entre els mesos de gener i maig

“Aquesta és una espècie de subcomarca que no existeix oficialment però que està formada per una sèrie de pobles que estan vinculats a l’institut escola de Verges, que han impulsat un club de futbol en comú i que, des de l’any passat, comparteixen també un cicle de teatre familiar”, explica l’actor Pep Vila, director i programador del cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena . El cicle, que celebrarà la segona edició entre els mesos de gener i maig, és un projecte d’Estat Particular –la companyia i espai teatral que Vila té a Tor (Baix Empordà)–, en col·laboració amb els ajuntaments de Verges, la Tallada d’Empordà, Parlavà, Jafre, Ultramort, Bellcaire, Colomers, Foixà, Rupià i Garrigoles. Aquest projecte per portar espectacles professionals a pobles petits que, d’una altra manera, no podrien accedir a aquest tipus de programació, té el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’any passat, L’Empordanet a Escena es va posar en marxa amb 10 funcions d’altres tants espectacles en aquests 10 pobles, i l’èxit de la proposta es va demostrar amb els plens que van obligar a programar tres funcions més. En total, van assistir als espectacles del cicle un total de 1.300 espectadors. A més, a la primera edició ja es va poder constatar que “la gent circulava” d’un poble a un altre.

En aquesta segona edició s’han programat 10 espectacles més, sempre a les 5 de la tarda i amb una entrada de 5 euros. Ja es planteja la possibilitat d’obrir una segona funció a les 18.15 h –només quan s’exhaureixin les localitats de la primera– per als espectacles programats a Verges, Colomers i Rupià, perquè les sales tenen un aforament reduït.

Verges obrirà el cicle el 13 de gener amb Momo, versió lliure de la història de Michael Ende, a càrrec de la Companyia Anna Roca. El 20 de gener, a Colomers s’hi podrà veure Gnoma, de Pea Green Boat. Quo no vadis, de La Pera Llimonera, arribarà el 3 de febrer a Bellcaire, i El carreró de les bruixes, de Poca Cosa Teatre, el 17 de febrer a Foixà. Al març s’han programat tres espectacles: Nàufrags, de La Industrial Teatrera, el dia 3 a Ultramort; Mr. Màgic, del Mag Txema, el 17 a Jafre, i Adeu Peter Pan, de Festuc Teatre, el 31 de març a la Tallada. El porquet que volia veure el món des de dalt, d’Animamundi Teatre, es representarà el 14 d’abril a Rupià, i En Jantotlifan, de L’Estaquirot Teatre, el 28 d’abril a les Olives (Garrigoles). El cicle es clourà el 5 de maig amb Un número infinit, del trapezista Andreu Casadellà, a Parlavà.

En aquesta segona edició, el cicle estrena abonament per als 10 espectacles (37,50 euros), forfet familiar (15% de descompte) i un web que permet adquirir entrades anticipades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona