Art

Créixer per sota i pel costat

L’Ajuntament de Barcelona aposta per construir un nou edifici com a ampliació del de Richard Meier

La part subterrània entraria per la plaça Coromines i comunicaria amb l’auditori

L’Ajuntament de Barcelona, representat ahir per la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, el comissionat de Cultura, Joan Subirats, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, van presentar ahir a la premsa, abans de reunir-se amb els partits polítics, quatre projectes que representen alternatives a la voluntat expressada pel Macba de créixer per la capella de la Misericòrdia, espai pel qual havien signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona que es podria revocar en el ple de l’Ajuntament del pròxim dia 22.

El primer dels projectes presentats guanyaria espai pel pas de les oficines i l’aulari al CAP Doctor Lluís Sayé, l’edifici de Sert, Per a aquesta possibilitat caldria la cessió de l’edifici per part de Patrimoni de la Generalitat. El Macba ja ho ha descartat.

La segona opció seria ocupar part de l’aparcament subterrani de la plaça del Àngels, fet que representaria indemnitzar l’empresa concessionària o augmentar la concessió de la meitat de l’aparcament que continuaria en funcionament.

Una tercera, que tornaria de ben segur a crear problemes amb els veïns, seria l’ampliació del convent dels Àngels amb un edifici pantalla que incorporaria un arxiu municipal i l’escola bressol, que, evidentment, hauria de trobar un altre emplaçament, i els lavabos actuals.

La quarta proposta per la qual aposta l’Ajuntament és la construcció d’un nou edifici al espai veïnal on es troba el mural de Chillida i el grafit de Keith Haring. Actualment és zona de trànsit de vianants entre les places dels Àngels i la plaça Joan Coromines. Subterràniament s’ocuparia part de la plaça Joan Coromines en un solar de propietat municipal lliure cedit al CCCB. Aquesta proposta té diverses variants. Una representaria un cub arquitectònic que barraria el pas entre les dues places, una altra deixaria pas per sota i, finalment, la que sembla la gran opció de l’Ajuntament: un edifici de dues plantes adossat a la paret on es troben les intervencions artístiques que podrien ser col·locades a altres llocs. La part subterrània comunicaria amb l’auditori del Macba, que també es subterrani, i evitaria que els visitants del centre hagin de sortir de l’edifici, com ara, per assistir-hi. Aquestes propostes seran presentades la setmana vinent al consell executiu del Macba. Amb la darrera opció es guanyarien 800 metres per a cadascuna de les dues plantes i 1.400 de l’espai subterrani, el que donaria cap a 3.000 m² de superfície total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen