Patrimoni

Història dels hospitals i la caritat a Girona

El VI Congrés d’Història de Girona, que se celebrarà el 22 de març a l’ Institut d’Estudis Gironins (Masia de la Torre, carrer de la Muralla, 2), es titula Hospitalitas et Caritas i se centrarà en els estudis al voltant dels hospitals, les cases de beneficència i la caritat a Girona al llarg de la història. Com destaquen els organitzadors, el congrés posa el focus en la recerca més recent i en l’estudi d’aquells aspectes relacionats amb la malaltia i la pobresa, amb la intenció que serveixi per omplir buits en aquells aspectes que no han estat tractats, o que ho han estat de manera parcial. Singularment, el congrés es vol ocupar també de les institucions com la Pia Almoina, els hospicis i els hospitals de la ciutat de Girona que des de l’antiguitat van socórrer els desvalguts.

Del programa destaquen les ponències de Miquel Borrell –Caritat i assistència social a l’Antic Règim–, Rosa Lluch –L’Almoina del Pa de la Seu–, Anna Gironella –Els antics hospitals de Girona: de la distància a la concentració, segles X-XVIII–, Céline Xicola –Minyones perdudes, vagabunds i murris: de la casa de la Misericòrdia a l’Hospici de Girona– i Rosa M. Girl –De la caritat d’antic Règim a la beneficència pública contemporània–, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona