Llibres

Llibres vora el mar

L’Escala s’estrenarà com a Vila del Llibre amb un festival literari, del 22 al 24 de febrer, que inclourà més de 75 activitats i 30 editorials

S’han programat diversos actes relacionats amb els escriptors Caterina Albert i Víctor Mora

L’Escala s’incorpora aquest any a la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, de la qual ja formen part Cervera, Montblanc i la Pobla de Segur, i estrenarà el seu nou estatus amb la celebració, el cap de setmana del 22 al 24 de febrer, d’un festival literari d’hivern que inclourà més de 75 activitats pensades per a tots els públics: taules rodones, tallers d’oficis relacionats amb el món del llibre, espectacles, recitals poètics, un escape room, activitats per a escoles, contacontes, etc. També hi haurà un mercat d’editors independents, amb 31 segells confirmats fins ara, que estarà estructurat com un espai de tavernes literàries al llarg de la platja de les Barques. De fet, un dels trets diferencials de la Vila del Llibre –una iniciativa que no acaba amb aquest festival i que continuarà organitzant activitats a l’Escala almenys durant tres anys– és portar el llibre i la literatura a espais no habituals. Per exemple, la primera planta de la Casa del Gavià estarà plenament dedicada als Encants del Llibre, una gran llibreria de vell i d’ocasió que neix en aquest recinte, fins que trobi un espai definitiu per obrir cada cap de setmana.

“Aquesta és una aposta per destacar la singularitat de la nostra cultura, vinculada al nostre patrimoni literari, amb figures com ara Víctor Català-Caterina Albert, que seran protagonistes d’una Vila del Llibre que volem que tingui continuïtat i ajudi a reforçar aquesta idea de l’Escala associada a la cultura”, va remarcar ahir l’alcalde, Víctor Puga, en la presentació d’aquesta iniciativa, acompanyat pel director del festival, Enric Bono, i el regidor de Cultura, Rafel López.

Entre els escriptors que presentaran novetats editorials a l’Escala durant el festival, hi haurà Jordi Cabré, premi Nadal 2018; Eva Baltasar, premi Llibreter 2018; Maria Carme Roca, premi Prudenci Bertrana 2018; Jordi Folck, premi Ramon Muntaner 2018; Coia Valls, Sílvia Soler, Martí Gironell, Joan-Lluís Lluís, Gabi Martínez, Natàlia Cerezo, Montserrat Barderi i Núria Esponellà, entre molts altres autors.

‘Solitud 360 graus’

L’esdeveniment commemorarà el 150è aniversari del naixement de Caterina Albert-Víctor Català a través de diferents propostes, entre les quals destaca Solitud 360º, una experiència immersiva de música, teatre i fotografia, a més de l’exposició temporal Solitud, una obra universal a l’Alfolí de la Sal, que mostrarà per primera i única vegada el manuscrit original de Solitud: 270 pàgines amb la lletra original de Caterina Albert.

També es recordarà un altre autor vinculat a l’Escala, Víctor Mora, conegut sobretot com a creador d’El Capitán Trueno. Per exemple, es farà una taula rodona sobre l’obra de Mora, amb Vicent Sanchis, Salvador Garcia-Arbós, Joaquim Noguero i Jaume Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona