Música

Honestedat brutal

Lágrimas de Sangre signarà avui discos a la Fnac de l’Espai Gironès i actuarà el 29 de març a La Mirona

El grup barceloní també actuarà el 20 d’abril a l’Escala, dins del festival Ítaca, amb Zoo i Suu

El grup barceloní Lágrimas de Sangre (LDS) signarà aquesta tarda exemplars del seu tercer disc, Vértigo, a la Fnac de l’Espai Gironès de Salt (19 h), on el grup també compartirà una bona estona amb els seus seguidors i oferirà una petita actuació acústica. Serà un bon pròleg per a les dues actuacions que el grup té previst fer aquesta primavera a les comarques gironines: el 29 de març a La Mirona , amb els palamosins Exèrcit d’Alliberament Musical (EAM), i el 20 d’abril a l’Escala, en el primer concert organitzat pel festival Ítaca, Cultura i Acció en un municipi de l’Alt Empordà. Aquest concert, compartit amb Zoo i Suu, tindrà lloc a l’espai de barraques, situat a l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià. Les entrades ja són a la venda al web del festival .

Aquests dos concerts tindran lloc després que LDS hagi superat tot un repte: intentar omplir el Sant Jordi Club, amb la seva capacitat per a 4.600 persones, en un concert que tindrà lloc el 23 de març i en el qual també tindran EAM –que col·labora en un dels temes de Vértigo: guerra mental– com a banda convidada. Sembla un objectiu perfectament assolible, ja que LDS ja va omplir dos dies la sala Apolo quan hi va presentar el seu disc anterior, Viridarquía (2016): un treball “menys agressiu” respecte al qual Vértigo representa ara una certa reorientació o, millor, un retorn a les arrels. “Tornem a sonar una mica com al principi, amb temes més propers al rap i, en general, més punyents, que reflecteixen el moment ideològic de la banda, tot i que a Vértigo també hi ha espai per a la introspecció, per a temes més foscos i, fins i tot, per a cançons d’amor”.

Les veus de Neidos, Microbio i Still ill i sobretot les produccions musicals d’Acid Lemon i Rama Lama, també guitarrista, sempre s’han desmarcat força de l’ortodòxia sonora del hip-hop, i aquesta posició creativament lliure i desacomplexada es nota també en alguna de les col·laboracions del disc, com ara la del rocker navarrès Kutxi Romero (Marea), que canta a Chispa y oxígeno. I al seu amic Valtonyc li cedeixen una pista per manifestar-se des de l’exili. Tot és possible en l’univers de LDS, un grup que té com a premissa “ser brutalment honest”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós