Cinema

Navad Lapid guanya l’Ós d’Or de la Berlinale amb ‘Synonymes’

El Gran Premi del Jurat reconeix François Ozon per ‘Gracias a Dios’

El curt ’Suc de Síndria’ d’Irene Moray guanya a la Berlinale una nominació als Premis del Cinema Europeu

Synonymes, del director israelià Nadav Lapid, ha estat el film guanyador de la l’Ós d’Or de la Berlinale a la millor pel·lícula. El francès François Ozon ha rebut el Gran Premi Especial del Jurat per la pel·lícula ‘Gracias a Dios’.

El jurat ha atorgat així la seva màxima distinció a la coproducció francoisraeliana dirigida per Lapid, que relata la història d’un exsoldat israelià que busca a París la seva identitat perduda.

De la seva banda, el film d’Ozon denuncia el silencia còmplice e l’església catòlica amb els casos de pederàstia a partir d’un cas real succeït a França.

El film alemany Systemsprenger, de Nora Fingscheidt s’ha endut el Premi Alfred Bauer i la directora Angela Schenelec ha guanyat l’Os de Plata a la millor direcció amb “Ich war zu Hause, aber”.

Les estatuetes de millor actor i actriu han estat per a dos intèrprets xinesos, Wang Jingchun i Yong Mei, respectivament, tots dos per Di jiu tian chang (So long, my son).

‘Suc de Síndria’

El curtmetratge Suc de Síndria, de la fotògrafa i cineasta barcelonina Irene Moray (1992), ha obtingut aquest dissabte al Festival Internacional de Cinema de Berlín una nominació als Premis del Cinema Europeu, que es lliuraran el 7 de desembre a la capital alemanya.

La cinta, estrenada a la secció Short Films de la prestigiosa Berlinale, parla amb una mirada esperançadora de la superació de l’abús sexual, un tema que el guardó pot ajudar a “visibilitzar encara més”, segons ha explicat Moray a l’ACN.

El curt, que és el segon treball de la jove cineasta, està protagonitzat per Elena Martín (l’actriu i directora de Julia Ist) i Max Grosse (que també ha participat a Julia Ist, entre d’altres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda