Llibres

Societat

Dos escenaris vitals

Es presenta avui el llibre ‘De la plaça de l’Oli a la plaça del Vi. Peripècies i anècdotes d’un funcionari gironí’, de Narcís Sureda

Repassa els carrers de la seva infantesa i joventut, així com la seva trajectòria professional

“Un recorregut sensible per la geografia més íntima de la Girona vella. Els seus colors i les olors (els bunyols i la ginesta), la mirada de la via pública des d’un balcó, l’escrutini al detall de les botigues, dels personatges, de les característiques dels carrers i de la societat que hi vivia. Aquesta revisió traspua els elements essencials de la Girona de la més immediata postguerra i la seva posterior transformació.” En el pròleg, Joaquim Nadal descriu les sensacions i els records que li ha portat la lectura del llibre De la plaça de l’Oli a la plaça del Vi. Peripècies i anècdotes d’un funcionari gironí. L’autor de l’obra és Narcís Sureda Daunis, un gironí militant. El primer lloc que recull el títol és on va néixer i el segon, on es va jubilar. De professió aparellador, va néixer al número 1 de la plaça de l’Oli el 1942. El 1970 va començar a treballar a temps parcial al consistori de Salt. Després de l’annexió de la vila amb Girona i mitjançant oposicions, va entrar a formar part de la plantilla de tècnics de l’Ajuntament de la capital gironina: una feina que va exercir fins al 2007, quan es va jubilar.

La presentació del llibre és avui, a les 19 h, al saló de plens de l’ajuntament de Girona. L’acte serà presidit per l’alcaldessa, Marta Madrenas. Sureda ha estructurat el relat en dues parts. La primera: “Els meus carrers”. És l’escenari de la seva infantesa i joventut. Parla dels carrers en què vivia i que transitava i de tot allò que hi donava un caràcter únic. I la segona és una barreja de records, experiències i anècdotes de la seva llarga trajectòria professional a la ciutat, a través de la seva tasca als serveis tècnics municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia