Música

Doctor Music: destí Montmeló?

El festival podria fer-se al circuit vallesà en lloc d’Escalarre arran de les dificultats administratives

El “festival de la vaca” té anunciats noms com ara els de Rosalía, King Crimson i Underworld

L’edició de retorn de l’històric Doctor Music Festival, prevista entre l’11 i el 14 de juliol, podria acabar fent-se al circuit de Montmeló (Vallès Oriental) per les dificultats que implica celebrar-la en una zona qualificada com a inundable, a Escalarre (Pallars Sobirà). Segons avançava ahir al vespre TV3, la molt possible denegació dels permisos per part de l’Agència Catalana de l’Aigua hauria portat Doctor Music –que va anunciar l’edició de “resurrecció” del també anomenat “festival de la vaca” el juny del 2016– a la decisió ja definitiva de canviar d’emplaçament. Els organitzadors del festival, però, ahir a la nit no confirmaven encara la notícia, tot i admetre que s’estaven buscant “opcions”. Precisament ahir es presentava a la vall d’Àneu una Plataforma de Defensa del Doctor Music Festival, que exigia a les administracions que desencallessin la situació per no perdre la important injecció econòmica que el festival deixaria a la zona. Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, conscient dels rumors que, aquestes últimes setmanes, apuntaven ja al trasllat del Doctor Music Festival, va anunciar que convocarà un consell d’alcaldes tan bon punt es confirmi la marxa.

La plataforma ja va entregar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva darrera visita al Pallars, un manifest en què li reclamaven l’autorització per a la celebració del festival per l’oportunitat empresarial, econòmica i laboral que suposa.

Si el Doctor Music, però, s’acabés fent a Montmeló, el festival passaria de quatre a tres dies (del 12 al 14 de juliol) i es perdrien, naturalment, les 1.500 places hoteleres que l’organització havia reservat per a personal i artistes, segons la informació de TV3. Tot i que el contracte amb Montmeló, tanmateix, encara no estaria firmat, celebrar el festival al Vallès Oriental, en canvi, implicaria menys desplegaments logístics dels organitzadors i no haver de reservar allotjament pel que fa al gruix del públic.

Tot i la incertesa al voltant de si, al cartell, s’acabaran afegint altres “grans noms”, el programa del Doctor Music –que, el 1996 i 1997, va dur fins a Escalarre Bob Dylan, Patti Smith i David Bowie– inclou artistes com ara King Crimson, Rosalía, Greta van Fleet, Primal Scream, The Strokes, Smashing Pumpkins, Underworld, Els Pets, Els Catarres, Doctor Prats i Sopa de Cabra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda