S'inicien les obres de la biblioteca de Vilassar de Dalt, que s'aixeca dins de la fàbrica de Can Manyer

El consistori converteix en zona d'equipaments tot l'antic conjunt industrial

El conjunt de biblioteques del Baix Maresme es renova. L'any passat es va inaugurar la de Teià, fa uns mesos es va fer el mateix amb la de Vilassar de Mar. Al Masnou es treballa amb la seva ampliació, mentre que a Premià de Mar falta tan sols una setmana perquè s'estreni l'equipament, dedicat a última hora a l'escriptor local Martí Rosselló.

Vilassar de Dalt s'ha unit des de fa uns dies a aquest grup de municipis amb biblioteques en fase de construcció. En l'aspecte tècnic, però, la de Vilassar de Dalt presenta una peculiaritat: es construeix aprofitant les parets d'una nau industrial del segle XIX, la tèxtil Can Manyer. L'empresa Imvaur fa uns dies que ja treballa sobre el terreny. Sense tirar les façanes, els operaris construiran dos nivells, que permetran dividir els espais del futur equipament. «La nova biblioteca de Can Manyer serà fins a vuit vegades més gran que l'actual», comenta el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Xavier Yelo (ERC). A la planta baixa se situarà la recepció i la zona infantil i juvenil, mentre que a dalt hi haurà una sala de lectura de diaris i revistes. A la primera planta també es preveu la construcció d'una sala polivalent que permetrà la celebració d'actes no només relacionats amb les dinàmiques de la biblioteca. Encara falta per veure quin ús es dóna a la màquina de vapor que ara hi ha a l'interior de la nau.

Les obres duraran un any i costaran 2,45 milions d'euros, dels quals només un prové del finançament municipal. Els 1,4 milions restants arriben a través de subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, que afegirà la de Can Manyer a la seva xarxa de biblioteques de la demarcació. L'actual biblioteca es convertirà en espai d'arxiu.

Museu Guastavino

D'altra banda, el consistori ha aprovat recentment requalificar com a zona d'equipaments l'altra nau de Can Manyer, on inicialment es preveia fer pisos de protecció oficial. De fet, el que va aprovar el ple de l'Ajuntament és una permuta i traslladar la planificació de l'habitatge a altres zones del municipi com ara la Galvanya o l'antiga escola dels mestres. Així doncs, Can Manyer, situat al centre de Vilassar de Dalt, a tocar del teatre La Massa, es podrà convertir en una important zona pública. De fet, en aquesta segona nau hi ha el projecte de fer el museu tèxtil i també un espai permanent sobre l'obra de l'arquitecte de La Massa, Rafael Guastavino. Aquests projectes, però, es troben en una fase molt inicial i segurament no es començaran a desenvolupar, com a mínim, fins al proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA