Altres

Expansió de les Mirades

El festival fotogràfic de Torroella de Montgrí celebra la sisena edició ampliant encara més el radi d’acció

Un total de vint-i-quatre exposicions s’obren entre avui i el 28 d’abril

El Festival Mirades no para de créixer. Creat per l’associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí fa sis anys amb l’objectiu de donar oportunitat a diferents fotògrafs perquè puguin exposar la seva obra, edició rere edició han anat ampliant el radi d’acció a altres poblacions: a més de Torroella i l’Estartit, a Ullà, Pals, la Bisbal i Girona.

El sisè Mirades arrenca avui, amb la inauguració a les 11 h al claustre de l’Hospital de Torroella, i fins al 28 d’abril mostrarà fins a 24 exposicions, 22 d’elles seleccionades d’entre una cinquantena de propostes i 2 més de convidades –la del Concurs de Joves Fotògraf(s) d’Inspai i la dels Estudis Cartogràfics de Barcelona–. A més de les exposicions que tenen lloc a tretze espais diferents (vuit d’ells a Torroella), es repetirà l’experiència de l’anterior edició i es farà la Trobada d’Editorials de Fotografia i Fira de Fotografies d’Autor, a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí el dissabte dia 20 d’abril, on les editorials dedicades al llibre de fotografia i els fotògrafs que autoediten llibres puguin mostrar el seus treballs i propostes fotogràfiques. També, com a activitat paral·lela, es farà el cicle de cinema i fotografia, que ha programat la projecció de Mil veces buenas noches, d’Erik Poppe (6 d’abril), i Visages villages d’Agnès Varda (13 d’abril).

Vicenç Rovira, president d’Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí i coordinador del Festival Mirades, avança el bon nivell dels participants escollits en aquesta edició, on destaquen els reportatges fotogràfics i les mirades personals per sobre de la temàtica naturalista, de la qual només hi ha un representant. “Per interessant i per la qualitat de l’obra presentada, voldria remarcar la gran presència de fotògrafs joves, que presenten obres i trajectòries que apunten maneres.”

Entre els autors seleccionats, destaquen, entre altres, l’obra del brasiler Guilherme Bergamini sobre l’Educació per a tothom, exposada al Convent dels Agustins; la mirada a la infantesa de Jordi Fuentes amb el seu Rêveland (Simioland), al claustre de l’Hospital; els animals dissecats de l’Ànima de Lola Montserrat, a la Fundació Vila Casas; l’arrel dels tatuatges que capta Oscar Xarrié a la sèrie Tatoos & friends, a La Sala de Torroella; l’interessant diàleg visual entre els fotògrafs Leah Fresneda i Pablo Varela titulat A walk between the lines, a Casa Pastors; la boxa femenina, relegada en ser un esport considerat d’homes i ja marginal, captada per Marien Moreno a Schlag. El sacrificio de un deporte, al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà. Al mateix espai expositiu hi exposa la sèrie fotogràfica El aguante, formada per 35 imatges amb què capta les realitats del barri de la Boca, a l’Argentina.

El reguitzell de propostes no s’atura aquí i aquells que s’arribin fins a Pals (Ca la Pruna) podran veure l’aproximació de Mireia Alises a la soledat amb què conviu l’ésser humà en una societat canviant i immersa en la tecnologia. A Girona, una de les noves seus, a l’Espai dels Amics del Md’A proposen Île, d’Anna Jornet, amb què la fotògrafa explora el que implica apostar per una vida en contacte amb la naturalesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen