Còmic

Altarriba obté el Gran Premi

Comic Barcelona reivindica el valor del relat premiant qui és considerat un dels grans guionistes de tot l’Estat

Albert Monteys, per ‘¡Universo!’, ha estat el guanyador del guardó a la millor obra del 2018

Durant molt temps, la concepció generalitzada en el còmic era que el guionista hi tenia un paper subsidiari, excepte en casos singulars com el de Víctor Mora i Abulí. Molts grans dibuixants es perdien a l’hora de construir el relat. Però la tendència s’ha anat diluint gràcies a la feina de guionistes com Antonio Altarriba (Saragossa, 1952), que ahir va rebre el Gran Premi de Comic Barcelona. Altarriba ha treballat amb dibuixants com ara Laura Pérez Vernetti, que curiosament va rebre l’any passat el mateix guardó que ahir es va endur Altarriba. També ha treballat amb Kim, en dues històries recomanables que fan referència a familiars seus i a la Guerra Civil, El arte de volar i El ala rota, i amb el madrileny Keko, en dues grans peces més, Yo, asesino i Yo, loco, que formen part d’una trilogia que es completarà amb Yo, mentiroso. Altarriba, a més de guionista, és un gran estudiós i teòric del món de la historieta i catedràtic de literatura francesa a la Universitat del País Basc.

El premi a la millor obra d’un autor estatal publicada l’any 2018 va ser per a Albert Monteys, per ¡Universo! (Astiberri), que combina ciència-ficció i humor en una història que va aparèixer primer online, a la plataforma Panel Syndicate, i que va ser nominada als premis Eisner en la categoria de millor còmic digital.

Per la seva banda, El árbol que crecía en mi pared (Sallybooks), de Lourdes Navarro, va ser guardonada en la nova categoria de millor obra infantil/juvenil. Lo que más me gusta son los monstruos (Reservoir Books), d’Emil Ferris, ha guanyat el premi a la millor obra estrangera.

El premi al millor fanzín ha estat per a Saxífono, mentre que Desmesura (Edicions Bellaterra), un còmic de Fernando Balius i Mario Pellejer sobre la bogeria, ha obtingut el Premi Popular.

La guanyadora del premi a l’autora revelació –patrocinat per la Fundación Divina Pastora– ha estat María Medem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona