Música

Antiherois de la cobla

Biflats presenta avui a l’Espai Ter de Torroella, dins les Jornades de Música Mediterrània, el seu segon disc: el poderós ‘Hummusman!’

Hummusman!, de Biflats, sona llatí i sona romà, però no és el llatí de la romanització, per bé que en el disc hi ha alguna tarantel·la, sinó un llatí latino i un romà... romanès”, ofereix Edgar Massegú com a titular per presentar el segon disc de Biflats . Aquesta fanfàrria catalana –Catalan fanfare! es titulava el seu debut– està formada per quinze músics, liderats pel blanenc Xavi Pendón (tenora i clarinet) i provinents de diverses cobles, que estan disposats a donar una nova dimensió als instruments de cobla per crear un so únic i festiu, internacionalista i molt català alhora, amb aires llatins, italians i balcànics, i també amb ritmes disco-funk (Sor Caramelito) o “una jota que es converteix en rumba” a La Cobla toca una Copla, l’amor impossible (“El Romeu i Julieta del disc”) entre dues lesbianes, una catalana i una espanyola.

Biflats estrena avui Hummusman! (Picap) a l’ Espai Ter de Torroella de Montgrí (21 h, 12 euros), en un concert que servirà també com a cloenda de la 14a edició de les Trobades de Música Mediterrània . En aquest concert ja farà acte de presència, en forma de capgròs creat per Nuxu Perpinyà, Hummusman, un antiheroi que “com a conseqüència de la ingesta desmesurada d’hummus, provoca explosions flatulentes que li serveixen per propulsar-se en la seva lluita per portar la pau al món”, diu l’hiperactiu Massegú, també membre de Pulpopop, que a Biflats s’encarrega de “les lletres i l’imaginari” i fa percussions i cors. Més enllà d’aquestes “frivolitats humorístiques de còmic Marvel”, Biflats intenta fer cançons sobre temes de màxima actualitat, com ara Cap de porc, dedicada al rei d’Espanya sense esmentar-lo. I el grup continua amb entusiasme la seva recerca per territoris sonors inèdits: “Queda molt camí per córrer.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS