Arts escèniques

Crítica

teatre

Brossa refrescat

Amic de barrejar-ho tot i de trobar metàfores en els elements més trivials, Joan Brossa va voler explorar en l’estriptease. Ell és un artista que rep, sovint, mirades amables, que li treuen el punt de malícia del poeta escènic. Com es pot veure en aquest muntatge de Roberto G. Alonso (el coreògraf i ballarí cada cop sap explicar-se millor a l’escena, sense necessitat de ser excessivament discursiu), es tracta d’un joc portat a l’extrem, que evoca la Barcelona canalla de la Transició i que supera la vulgaritat del sexe més pornogràfic per trobar noves claus dramatúrgiques.

Laberint Striptease respira un aire inequívoc de cabaret alemany, d’adreçar-se al públic contínuament. Hi ha el joc metateatral constant en què els mestres de cerimònies (Jordi Andújar i Roberto G. Alonso) se substitueixen en algunes funcions, cosa que dona pólvora per a estona. Els altres intèrprets, la cantatriu Elena Martinell, la ballarina stripteasista Laura Marsal, el saltimbanqui Davo Marín i el músic Jordi Cornudella saben entrar i sortir d’escena amb una comicitat molt ben afinada. Tots ells juguen a un registre estrany que està entre la representació del personatge i la capacitat d’adreçar-se al públic com a intèrprets. A falta de plomes, dominen les transparències i un vestuari d’un tall clàssic que contrasta, fent un distanciament necessari amb l’acció d’avui.

Una peça directa, carregada de metàfores, evidents i esclatants. Amb una urna per a les eleccions en què accedeixen empresaris, militars i mossens, però que es fa inaccessible per als obrers. Una democràcia en qüestió. La situació de la Transició tan fràgil sembla tenir una rèplica aquests dies, en què s’usen institucions de l’Estat per coartar llibertats i donar ales a un pensament reaccionari arrelat en el franquisme.

Laberint Striptease
Director: Roberto G. Alonso
dimecres, 10 d’abril (fins al 12 de maig) a l’Escenari Brossa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona