Llibres

La lectura, solució contra l’estrès i la impotència

Llegir una estona just abans de dormir ajuda a relaxar-nos i a descansar millor

Literatura eròtica per millorar les relacions de parella

Llibres en anglès per a nens, una bona activitat

Per Sant Jordi toca vendre llibres i roses, bàsicament. De mica en mica s’hi van sumant altres tradicions, com ara els pans amb les quatre barres fetes de sobrassada. La creativitat publicitària no s’atura, i aprofitant que és el dia del llibre miren de colar articles no directament relacionats amb els llibres.

Un important grup mèdic especialitzat a resoldre problemes sexuals masculins, en un percentatge molt alt d’erecció, va fer ahir una campanya puntual en què recomanava deu títols per millorar les relacions sexuals. Del clàssic hindú Kamasutra, un llibre de postures dedicat a contorsionistes del Cirque du Soleil, a d’altres de literaris, com Les amistats perilloses, publicada el 1782 per Pierre Choderlos de Laclos, i Història d’O, de l’autora també francesa Pauline Réage –precursora de les 50 ombres d’en Grey–, passant per assajos com ara Inteligencia erótica. Claves para mantener la pasión en la pareja, de la psicoterapeuta Esther Perel, o Masters of Sex, de Thomas Maier, que exposa les investigacions del ginecòleg William Masters i la sexòloga Virginia Johnson, parella que va trencar amb els seus llibres molts tabús fa més de quaranta anys.

I si el lector no queda prou relaxat, pot seguir les recomanacions d’un comparador d’assegurances per a la salut, els responsables del qual ahir van proposar lectures (la majoria, títols de autoajuda que no cal ni comentar) i van oferir dades interessants.

Llegir sis minuts al dia, seguits i sense distraccions, ajuda a reduir l’estrès fins a un 60%. Perquè quan llegim relaxem la musculatura i reduïm el ritme cardíac, encara més que quan escoltem música o passegem. I l’efecte millora si llegim just abans de dormir, perquè ens ajuda a desconnectar del que ha passat durant el dia i del que volem fer l’endemà. Tot plegat facilita poder dormir amb més profit.

Llegir enforteix les connexions neuronals, redueix el risc de tenir malalties com ara la demència senil i millora la memòria. Un 33% dels espanyols no llegeix mai, però. Potser no recorden que va bé per a la memòria...

Aquest aspecte, la memòria, lliga amb la tercera campanya, una de llibres en anglès per a nens i nenes promoguda per una editorial. Sumats als beneficis lògics de la lectura en general, hi afegeixen quatre punts pel que fa a le lectura de contes en anglès: la millora de vocabulari; la millora de l’ortografia i la gramàtica; en el cas de la lectura en veu alta, s’afavoreix la comprensió oral, la pronúncia i l’entonació, i, finalment, facilita les relacions socials i la capacitat d’atenció. La millor opció, doncs, deu ser llegir en veu alta i abans de dormir un llibre eròtic en anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona