Música

Una aposta segura

Morat, Rozalén, The Original Wailers i Ramon Mirabet s’incorporen a la programació del 12è Sons del Món

The Original Wailers oferirà un concert gratuït a la platja d’Empuriabrava el 12 de juliol

El grup colombià Morat, The Original Wailers –amb Al Anderson, guitarrista de la banda de Bob Marley–, Ramon Mirabet i Rozalén s’han incorporat a la programació del 12è festival Sons del Món, que tindrà lloc a Roses i Castelló d’Empúries del 5 de juliol al 3 d’agost. Prèviament, ja s’havien anunciat els concerts de Texas, Boney M, Luz Casal i Oques Grasses, i dels dos primers ja s’han venut gairebé la meitat de les 2.200 localitats amb seient disponibles a la Ciutadella de Roses i el de Luz ja s’acosta a una tercera part de la capacitat –900 localitats, en total– de l’acollidora plaça de la basílica de Castelló. Les entrades dels concerts anunciats ahir es posaran a la venda aquest matí en el web www.sonsdelmon.cat .

Acompanyat per representants de la Diputació i dels ajuntaments de Castelló i Roses, el director del festival, Xavier Pascual, va presentar ahir la programació de gran format del festival, que d’aquí a alguns dies farà pública la programació de concerts íntims que tindran lloc en quatre cellers de l’Empordà. Sons del Món continua apostant per la combinació de música, espais monumentals i vi, i un cop més la sommelier Laura Masramon ha seleccionat una sèrie de vins de la DO Empordà per maridar-los amb la música dels artistes que participen en el festival. Sons del Món es presenta com “una aposta segura” que busca sobretot “el confort de l’espectador”, tant durant els concerts com abans i després de les actuacions en els espais village que, tant a Roses com a Castelló, ofereixen als assistents productes de proximitat per menjar i beure alguna cosa.

Sons del Món començarà el primer cap de setmana de juliol a la plaça de la basílica de Castelló, amb les actuacions de Ramon Mirabet, el divendres 5, i Luz, que hi oferirà un concert especial adaptat a aquest escenari únic, el dissabte 6. Sense sortir del municipi, el divendres 12 de juliol tindrà lloc a la platja d’Empuriabrava el concert gratuït de The Original Wailers, que coincideix amb les festes del Carme. El dissabte 13 també tindrà lloc al mateix escenari un altre concert, recomanat per Sons del Món, que s’anunciarà més endavant.

El dissabte 20 de juliol el grup escocès Texas protagonitzarà el primer concert a la Ciutadella de Roses, dins la gira commemorativa del 30è aniversari del seu primer disc, Southside (1989), que continua èxits com ara el ja clàssic I don’t want a lover. El divendres 26 de juliol, els osonencs Oques Grasses hi presentaran el seu festiu Fans del sol, en un dels dos concert en què no hi haurà cadires al recinte de la Ciutadella, en aquest cas amb una capacitat potencial de vora 5.000 espectadors. L’altre concert a peu dret serà el que oferirà Morat el dijous 1 d’agost, amb les cançons de Balas perdidas (2018) i tots els èxits anteriors que han convertit el quartet de Bogotà en tot un fenomen del pop internacional per a tots els públics.

El divendres 2 d’agost arribarà a la Ciutadella tot un clàssic de la música de ball, Boney M, amb una formació evidentment renovada, però també amb una de les seves veus originals, la cantant Maizie Williams. El grup celebra el seu 40è aniversari amb un repertori farcit de cançons immortals: Rivers of Babylon, Ma Baker, Daddy Cool, Rasputin... El dissabte 3 d’agost la cantant Rozalén, una de les grans veus de la cançó d’autor espanyola del segle XXI, clourà a Roses aquest Sons del Món, que es presenta com el quart gran festival d’estiu de la Costa Brava, amb un pressupost de mig milió d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell