Cinema

Onze directors busquen la veritat

‘La filla d’algú’, un projecte d’estudiants de l’Escac, s’estrena comercialment

“Tenen una manera de veure el cinema i la direcció d’actors molt alineats amb el que m’agrada a mi, buscant la veritat més absoluta, que és tan difícil d’aconseguir.” Ho comenta Aina Clotet, protagonista absoluta de La filla d’algú, que avui s’estrena als cinemes Texas de Barcelona i en les pròximes setmanes passarà per altres ciutats catalanes. L’actriu no parla d’un cineasta consagrat, sinó dels onze joves codirectors d’aquesta pel·lícula, estudiants de quart de l’Escac. La pràctica d’una assignatura, de fer una pel·lícula unitària entre tots els alumnes, ha esdevingut un llargmetratge que ha passat pels festivals de Màlaga i BCN Film Fest, i avui comença a voltar per sales comercials.

“El projecte parteix d’una proposta que faig jo al taller de direcció, de fer una pel·lícula entre tots”, comenta David Tejedor, productor executiu. Celia Giraldo, una de les directores, explica que hi han participat tota la promoció: “Tots els alumnes de direcció dirigim, els de direcció de fotografia fan la fotografia...”

Aina Clotet hi interpreta el paper d’una advocada embarassada a les portes d’un judici molt mediàtic, que veu com el seu pare desapareix i comença a buscar-lo. “Si la pel·lícula ha quedat madura i reflexiva –comenta un altre dels directors– hi ha ajudat el fet que siguem un equip molt gran de persones, no un sol director que ho decidís tot. Cadascú ha aportat el seu granet de sorra i ha fet que la pel·lícula creixés.” Per Aina Clotet, aquesta pel·lícula demostra que a les escoles de cinema “s’està fent bé la feina d’educar” i en surten professionals molt ben preparats.A més de Celia Giraldo, l’equip de directors es completa amb Marcel Alcántara, Júlia de Paz, Sara Fantova, Guillem Gallego, Alejandro Marín, Valentín Moulias, Gerard Vidal, Pol Vidal, Enric Vilageliu i Carlos Villafaina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona