Altres

Segona aturada en les 40 biblioteques de Barcelona

Denuncien que la situació del servei públic ha empitjorat i alerten del perill de continuar amb el model actual

La xarxa de biblioteques públiques de Barcelona va viure ahir la segona jornada d’aturades per denunciar la situació del servei i el perill de la continuïtat del model actual. El servei va restar inactiu des de les 15:30 h fins a les 18:00 h, igual que dilluns passat, quan es va fer la primera aturada. La tercera i última tindrà lloc el dilluns 17 de juny des de les 18:00 h fins a les 20:00 h. El motiu de les aturades rau en la denúncia de mancances en matèries de personal, de polítiques bibliotecàries i d’equipaments.

En relació amb el personal assenyalen, entre d’altres, la desprotecció que afecta el col·lectiu, la situació i les condicions laborals “extremadament precàries” de la plantilla, l’alt nombre de treballadors en situació d’interinatge i la falta d’efectius. En matèria de polítiques bibliotecàries, exigeixen una major planificació en les polítiques i destaquen la falta d’un pla de foment de la lectura “seriós i de ciutat, ambiciós i amb pressupost”, a més de la falta de “rumb, objectius i línies d’acció concretes”. Pel que fa als equipaments, lamenten la falta de manteniment de les instal·lacions, la insuficiència de zones de descans per al personal i la manca de programari.

Segons el comitè d’empresa, aquestes interrupcions del servei tenen per finalitat “defensar un servei públic que realitza una tasca social, cultural, cívica i integradora”.

LA XIFRA

7
hores
restarà aturat el servei públic de biblioteques
, sumant les tres convocatòries anunciades entre maig i juny.

El compliment del conveni col·lectiu, el primer punt

Una de les principals reivindicacions dels treballadors de les biblioteques públiques de Barcelona és l’aplicació i el desenvolupament del conveni col·lectiu que afecta el personal de totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona i que es va aprovar el juliol de l’any passat. Tot i estar vigent, el conveni encara no s’ha aplicat al personal de biblioteques. Per aquest motiu, denuncien que el Consorci de Biblioteques de Barcelona “dilata en el temps, de manera flagrant, l’aplicació i el desenvolupament del conveni”. Això condiciona la situació laboral de la plantilla, que no pot gaudir de les millores laborals aprovades fa gairebé un any. Els treballadors demanen, entre d’altres, disposar d’una tarda setmanal de festa i una compensació per la no flexibilitat horària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona