Arts escèniques

Les puces ja tenen conte

El mag Fèlix Brunet publica un conte sobre el seu peculiar circ de puces

El gironí Fèlix Brunet és, des de fa un quart de segle, un dels mags més actius i imaginatius del país. Un dels seus últims espectacles és El domador de puces, en què posa en escena el seu peculiar circ de puces, i ara ha traslladat aquest espectacle únic a un conte, El gran Circ de Puces, amb text seu i il·lustracions del torderenc Miquel Rabert. El conte es podrà adquirir després de les funcions de l’espectacle.

Una de les peculiaritats d’El gran Circ de les Puces és que tot el conte està escrit en els rodolins propis de la mètrica catalana. Comença així: “Sabeu quin és l’espectacle més gran del món? / És el circ, això ho sap tothom. / Sí, el circ és l’espectacle més gran, o això m’han dit, / i aquesta és la història d’un espectacle molt petit.”

L’altra peculiaritat del conte és que es tracta d’una història de “superació personal”. “És un llibre inspirador en què totes les puces que el protagonitzen tenen un problema, però l’acaben superant gràcies a l’esforç, la constància i la imaginació”, explica Brunet.

Per exemple, a la puça Mimí li faltava una poteta quan va néixer. “Amb el temps i molta paciència / va caminar molt bé. / Ja que en aquest món tot té / la seva part de ciència.” I ara la Mimí és “la millor funambulista” del circ. I una altra de les puces, en Patxi, va néixer abans d’hora, i la van haver de posar a la incubadora. A més, quan era petit no li agradaven les verdures i en Patxi s’anava quedant esquifit, fins que un dia va canviar d’actitud i de sobte es va convertir en un gran fan de les verdures. I així es va convertir en “la puça més forta del món”.

I la Puça Bala del circ va néixer sorda i per això li deien que “moltes coses no faria”. Però, justament, la seva aparent discapacitat li permet ser la millor en la seva especialitat, perquè “no la molesta ni el soroll d’un canó”. Aquestes són també les mateixes protagonistes de l’espectacle de Fèlix Brunet, que també té una versió més senzilla per portar-la a les biblioteques, dins L’hora del conte.

Fèlix Brunet (Girona, 1971), “actor, il·lusionista, escriptor i domador de puces”, va iniciar la seva carrera màgica el 1994, ara fa 25 anys, quan va rebre a França un premi nacional atorgat per l’Associació Francesa dels Artistes Prestidigitadors. Des de llavors Brunet ha actuat en nou països, ha estrenat i té en cartera nou espectacles diferents i ha publicat tres llibres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia